"Isten fiatal. Övé a jövő"

2022.09.16. 10:10

Mindszenty-zarándoklatot tartanak szombaton Budapesten

Szombaton rendezik a jubileumi Mindszenty-zarándoklatot, amely a budapesti Városmajorból Máriaremetére tart. Máriaremetén Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutat be szentmisét délben - közölte a főegyházmegye.

A Mindszenty-zarándoklat Máriaremetére tartó résztvevői a Városmajorban 2017. szeptember 16-án.

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Az ötévente megrendezett zarándoklat Mindszenty Józseftől vett jelmondata: "Isten fiatal. Övé a jövő". Az engesztelő menet fő célja a közös ima a békéért, a hazáért és a magyar családokért. 

A zarándokok szombat reggel 8 órakor indulnak a Városmajorból. A menet a XII. kerület, Szamos utca-Városmajor utca-II. kerület, Szilágyi Erzsébet fasor-Hűvösvölgyi út-Nagykovácsi út-Nagyrét út-Ördögárok utca-Szent József utca útvonalon halad majd.   

Mindszenty József bíboros, hercegprímás 75 éve hirdette meg a Boldogasszony évét, amelynek keretében 1947. szeptember 15-én a hercegprímás vezetésével százezer férfi zarándok vonult a Városmajorból Máriaremetére Magyarország megsegítését kérve Szűz Máriától.   

Az erre emlékező zarándoklatot a rendszerváltás után, 1991 szeptemberében tartották meg először, 1997 óta ötévente zarándokolnak a hívek Máriaremetére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában