A boldogság fokmérője

2021.12.15. 06:30

Megjelent Böjte Csaba füveskönyvének második kötete

A könyvből, mint ahogy általában Csaba testvérből, árad a jövőbe vetett erős hit, bizalom, derű és bölcsesség.

Böjte Csaba Füveskönyve 2. – Boldogsághoz segítő gondolatok címmel jelent meg pénteken Csaba testvér nagy sikerű könyvének második kötete.

A könyv bemutatójára a Belvárosi Ferences Templomban került sor.

„Az igazi boldogságnak az a fokmérője, hogy nem függ semmitől. Se attól, hogy megdicsérnek, se attól, hogy leszidnak. A lelke mélyén, ha érzi az ember, hogy Isten az ő gyengesége, kicsinysége ellenére is szereti, akkor ott van az igazi boldogság.”

Mi teszi az embert boldoggá? Isten mindenkinek megadja a boldogság kegyelmét, amit az ember rendszerint valahol elront. Azt hisszük, hogy önző vágyaink kielégítése, a világi kincsek gyűjtögetése, a másik ember fölötti hatalom gyakorlása vezet a boldogsághoz, pedig dehogy. A válasz egyszerű: rendezett viszony Istennel. Ha ezt a lépést megtettük, meglehetősen közel kerülünk a boldogsághoz, de csak akkor élhetjük meg azt, ha tudomásul vesszük, hogy a boldogság nem statikus állapot, a boldogságért minden nap küzdenünk kell, és tudnunk kell azt is, hogy az ember nem lehet egyedül boldog. Akkor vagyok boldog, ha a környezetemet boldoggá tudom tenni– írja Avilai Szent Teréz. Lépjünk a boldogság ösvényére, küzdjünk meg érte, legyünk bátrak ahhoz, hogy a boldog élet mellett döntsünk és a körülöttünk élőket is boldoggá tegyük!

Böjte Csaba Füveskönyve 2. – Boldogsághoz segítő gondolatok

Forrás: helikon.hu

Legyen ezen az úton is kísérőnk Csaba testvér, aki bölcs tanácsaival, gazdag élettapasztalatával, építő gondolataival, pozitív személyiségével a kétezer éves Evangélium fényében velünk együtt járja végig a boldogsághoz vezető utat.

„Újra útnak indultunk Csaba testvérrel, hogy megtaláljuk Erdély hegyei közt a boldogsághoz vezető vékonyka ösvényt. Utaztunk, beszélgettünk arról, hogy mit mond a Szentírás, mit mondott Szent Ferenc, és mit gondol Csaba testvér a boldogságról. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy ezekben a pandémiás időkben milyen kérdések foglalkoztatják az embereket, ezért a beszélgetéseket megnyitottuk a virtuális térben. Csaba testvér pedig minden másnap leült a dévai kolostorban vagy valahol útközben, és megválaszolta ezeket, melyek így vagy úgy, de kapcsolódtak a boldogsághoz. Ebből lett az Esti beszélgetések sorozat – ennek a 111 beszélgetésnek a kivonatát tartja kezében az Olvasó, melyekből, mint ahogy általában Csaba testvérből, árad a jövőbe vetett erős hit, bizalom, derű és bölcsesség.”  – Csender Levente

Borítókép: Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója 2021. október 29-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában