Filmfesztivál

2021.08.10. 17:32

30 ország 370 alkotását élvezhetk a nézők a 15. KAFF vetítésein

Az ötnapos rendezvény minden programján ingyenes a részvétel a látogatók számára.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Szerdán kezdődik a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál. A kecskeméti rajzfilmstúdió megalapításának 50. évfordulóját is megünneplő esemény alkalmából idén tíz tematikus válogatásból álló vetítést, valamint a Hírös Agóra előtt az elmúlt 50 év legemlékezetesebb pillanatait bemutató kiállítást is szerveznek. A főtéren továbbá a Magyar népmesék sorozat epizódjait vetítik majd a közönség számára.

Szerdán az Otthon moziban Fritzi – egy forradalmi mese című, a berlini fal leomlásának idején játszódó alkotást nézhetnek meg a látogatók a nemzetközi versenyprogramban.

Csütörtökön az Írók a moziban címmel a Kecskemétfilm magyar irodalmi művek által ihletett rajzfilmjeit tűzik műsorra. Az Ifjúsági Otthon Tükörtermében pedig regisztrációhoz kötött animációs játszóház várja a gyerekeket. Továbbá délután nyílik Orosz István grafikusművész és animációsfilm-rendező kiállítása a Bozsó Gyűjteményben, amíg a főtéren a Kaláka zenekar ad koncertet. Kovásznai György kultikus Habfürdőjét a Magyar Naiv Művészek Gyűjteménye udvarán láthatják az érdeklődők.

Péntek reggel a Hírös Agórában a kortárs kínai animáció legjobbjai lesznek műsoron, majd délben az Otthon moziban vetítik a Marona csodálatos kalandjai című belga versenyfilmet. Párhuzamosan három könyvbemutatót is rendeznek az Agórában. Ezenkívül előadást tart Takács Barnabás A mesterséges intelligencia és a film címmel, 18 órakor pedig az Otthon moziban a versenyprogram részeként vetítik Tomm Moore és Ross Stewart filmrendezők Wolfwalkers című, Oscar- és BAFTA-jelölt alkotását.

Szombaton az Otthon moziban A kuflik és az Akármit animációs produkciók, majd a Családi legendák című tévéfilm lesz látható. Mindkét vetítés után közös beszélgetésen is részt lehet venni. Végül este a Hírös Agórában mutatják be az idei fesztivál nyertes alkotásait, amelyeket vasárnap az Otthon moziban vetítenek le.

További információk a programokkal kapcsolatban a KAFF honlapján olvashatóak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában