augusztus 9-ig lehet jelentkezni

2021.07.08. 19:19

Kert- és autósmozik támogatására írt ki pályázatot az NKA

Feltétel, hogy a mozikban minimum 50 százalékos arányban magyar filmeket kell bemutatni.

Az NKA tájékoztatása szerint a felhívás célja a meglévő szabadtéri, kert- és autósmozik támogatása, valamint újak létrehozása. A 60 millió forint keretösszegű pályázatra magánszemélyek, valamint kert- és autósmozik üzemeltetői jelentkezhetnek. Az igényelhető, vissza nem térítendő támogatás maximális összege 3 millió forint.

Az elbírálásnál fontos szerepet kap a vállalt szolgáltatás minősége, kulturális értéke. Feltétel, hogy a mozikban minimum 50 százalékos arányban magyar filmeket kell bemutatni.

Előnyben részesülnek azok, akik 2021 előtt még nem üzemeltettek kert- vagy autósmozit. A pályázati kiírás az NKA honlapján érhető el.

A tájékoztató szerint Bús Balázs, az NKA alelnöke az egyik legfőbb feladatnak tartja, hogy a járványt követően minél több helyen helyreálljanak a közösségi élethez és a közösségteremtéshez fontos eszközök, körülmények.

„Úgy vélem, a közösségépítő programoknak is az a legfőbb célja, hogy újra élvezhessük egymás társaságát, de a világjárványt követően nehezen múlnak el félelmeink a zárt tértől” – hívja fel a figyelmet Bús Balázs, aki szerint a családias hangulatú kertmozik kiváló terepei annak, hogy az emberi kapcsolatok újra személyes formát öltsenek és kilépjenek az elmúlt időszak virtuális világából.

„Hiszem, hogy a kiírt támogatásainknak köszönhetően újrateremthetjük a közösségi mozizás már elfelejtett formáit és minél több helyen nyílnak meg a kertek a moziknak is” – jelentette ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában