izgalmas programok

2021.05.20. 16:29

Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

Lovas ügyességi verseny, bábszínházi előadások és gyermekprogramok várják a látogatókat pünkösd hétvégéjén a Nemzeti Emlékparkban.

Ópusztaszer, 2021. május 7. Eladó és vevő az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Szabadtéri Néprajzi Gyűjteményében lévő szatócsboltban 2021. május 7-én. Az emlékpark újra megnyitotta kapuit a védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

A kulturális bemutatók mellett lovas ügyességi verseny, bábszínházi előadások és gyermekprogramok várják a látogatókat pünkösd hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban – tájékoztatta az intézmény marketingvezetője az MTI-t.

Kodácz Csengele elmondta, hogy vasárnap és hétfőn a Por zenekar autentikus magyar népzenével csalogatja az egybegyűlteket a skanzenbe, ahol a makói parasztháznál és a szeged-alsóvárosi portán kézműves játszóház fogadja a gyerekeket. Az emlékpark területén pünkösdi lovasjárat közlekedik, és Nyenyere Egylet dél-alföldi muzsikája szól. A Nomád parkban olyan tizedik századi tevékenységek próbálhatók ki mint a nemezelés és a szalagszövés, a lovaspályán pedig bemutatók szórakoztatják a vendégeket.

Vasárnap a skanzenben, a malom előtti területen Paprikajancsi csúzlizdája és a Molyolda történelmi hangulatot idéző játszóháza mulattatja a vendégeket, aki Erős embör, dógos asszony, ügyes gyerök címmel látogatói próbákon is összemérhetik képességeiket. Másnap ugyanitt a Mesekert interaktív játszóház várja a legkisebbeket.

Hétfőn a Hatetudnád Tánctanoda interaktív néptáncos bemutatóiba kapcsolódhatnak be a vállalkozó kedvűek, kora délután a Barboncás társulat bábszínházi produkciója látható, melyet a pünkösdjárás követ zenészek és táncosok részvételével.

Ezután következik a hétvége egyik leginkább várt eseménye, a pünkösdi király megválasztása. Az emlékpark nagyrétjén a környékbeli ifjak lóháton ülve teljesítenek különböző ügyességi feladatokat, végül egy vágtát követően kiderül, hogy a két legjobb versenyző közül kinek sikerül megszereznie a királyi címet jelentő koszorút.

Borítókép: Eladó és vevő az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Szabadtéri Néprajzi Gyűjteményében lévő szatócsboltban 2021. május 7-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában