Festészet

2021.03.30. 14:08

Önálló kiállításon mutatkozik be Kucsora Márta New York-ban

Önálló kiállításon mutatja absztrakt képeit Kucsora Márta festőművész a New York-i Postmasters Galleryben, Manhattan világhírű művésznegyedében.

Kucsora Márta festőművész az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásáron a fővárosi Millenárison 2014. október 8-án. A vásár idén mintegy száz kiállító standján több mint ötszáz mûvész több ezer mûtárgyával és hetvennél is több kísérõprogrammal várja a közönséget október 12-ig a Millenáris Parkban.

Forrás: MTI

Fotó: Czimbal Gyula

A Super Natural című válogatásban tíz monumentális alkotást láthatnak a Egyesült Államokban az érdeklődők május 1-jéig – olvasható Kálmán Makláry Fine Arts galéria MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Mint írják, Kucsora Márta művészetét az amerikai galéria a legnagyobb absztrakt festőkkel – Jackson Pollockkal, Helen Frankenthalerrel és Gerhard Richterrel – rokonítja. Kiemelik festészetének kísérletező természetét, különleges anyaghasználatát, úgynevezett folyatásos technikáját és nagyméretű műveinek erőteljes energiáit.

Kucsora Márta műveinek esszenciája a természet és az absztrakció. A festőművész természetabsztrakcióknak tartja festményeit, de nem közvetlenül ábrázolja a természetet, hanem felidézi a benne zajló átalakulásokat, például a tenger mozgását vagy az őszi táj hangulatát – írja a galéria.

Kucsora Márta festékeket és adalékanyagokat kever össze, amelyek reakcióba lépnek egymással, majd a padlóra fektetett nagyméretű vászonra egymás után felhordja a festékrétegeket, végül utolsó gesztusként helyenként vízzel visszamossa a felső réteget. Ebben az alkotói folyamatban fontos szerephez jut a véletlen és a gesztus, ezért módszerét – ő maga – folyamatfestészetnek tartja.

A festőművész munkái mögött évekig tartó, folyamatos műtermi kísérletezés áll, az inspiráció nemegyszer maga a munkafolyamat – olvasható a tájékoztatóban.

Kucsora Márta művei az elmúlt években bemutatkoztak a legjelentősebb nemzetközi művészeti vásárokon – egyebek mellett Londonban, a Masterpiece vásáron, a brüsszeli BRAFA-n, a franciaországi Art Paris-n is.

Borítókép: Kucsora Márta festőművész az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásáron a fővárosi Millenárison 2014. október 8-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában