Járvány

2020.03.19. 10:13

Több szervezet is üdvözli a kormány kultúrát is érintő döntéseit

Erről a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Vidéki Színházigazgatók Egyesülete is közleményt adott ki.

Budapest, 2020. január 22. Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Mûvészeti Akadémia (MMA) fõtitkára beszédet mond a Himnusz – a magyar nép imái címû népmûvészeti és iparmûvészeti kiállítás megnyitóján, a magyar kultúra napján a Magyar Mûvészeti Akadémia székházában, a Pesti Vigadóban 2020. január 22-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Több szervezet is üdvözli a kormány szerdai, a kulturális szférát is pozitívan érintő döntéseit, erről a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Vidéki Színházigazgatók Egyesülete is közleményt adott ki.

A Magyar Művészeti Akadémia Elnöksége üdvözli a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet következményeinek enyhítésére a kormánya által bejelentett gazdasági, munkahelyvédelmi intézkedéseket, amelyek a kultúra területét is érintik.

„A várhatóan súlyos gondokkal megküzdő szektorokban, így a kulturális turizmusban és a kulturális szolgáltatások területén eddig bejelentett enyhítések – június 30-ig a munkáltatók járulékfizetési kötelezettségét teljes egészében elengedik, a munkavállalók járulékát pedig jelentősen csökkentik, nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük, az egészségbiztosítás díja a törvényi minimumra csökken – a köztestület megítélése szerint üdvözlendő kormányzati lépések, azok az egész kulturális – azon belül a művészeti – szférát segítik.

Az MMA kész az intézkedési tervek és csomagok egyeztetésére, támogatására” – olvasható az összegzésben.

A Vidéki Színházigazgatók Egyesülete is üdvözli és megköszöni, hogy a kormány ilyen gyorsan reagál az ágazatok problémáira és máris megkezdte az intézkedéseket a válságos helyzetben – tartalmazza a szervezet közleménye.

„A vidéki színházak életében mindenki számára nagy segítség a járulékok befizetésének elengedése, az egészségbiztosítás díjának törvény szerinti minimalizálása, az általánosan adott, a hitelek befizetésére vonatkozó moratórium, a munkáltatók és a munkavállalók közötti, a munkahelyek védelmét elősegítő, veszélyhelyzetre vonatkozó szabályainak kidolgozása” – írták, hozzátéve, üdvözlik ezeket a lépéseket és várják a további intézkedéseket.

Borítókép: illusztráció / Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) főtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában