seregszemle

2019.10.12. 06:20

A Nemzeti Színház is részt vesz a 3. Magyar Színházfesztiválon

Összesen három ország egy-egy nemzeti színháza vendégszerepel a dél-erdélyi városban.

Marosvsrhely, 2016. prilis 13. Ivacskovics Viktor (b) Izumrud Abdullovics Szultannuradov s Sotr Istvn (j) Lityinant Glubinko szerepben Zelei Mikls Zoltn jratemetve cm darabjnak bemutatjn a Marosvsrhelyi Nemzeti Sznhzban 2016. prilis 13-n. A Budapesti Nemzeti Sznhz, a Beregszszi Illys Gyula Magyar Nemzeti Sznhz s a Zsmbki Sznhzi Bzis kzs produkcijt Vidnynszky Attila rendezte, amely egy beteljesletlen, tragikus szerelem groteszk trtnete a Szovjetuni nyugati vasfggnynek tvben, egy kettzrt falu orszghatrn a II. vilghbor vgn. MTI Fot: Boda L. Gergely

Forrás: MTI

Fotó: Boda L. Gergely

A Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház és a budapesti Nemzeti Színház is részt vesz a Brassóban október 24. és 27. között zajló 3. Magyar Színházfesztiválon – közölték pénteken a szervezők.

Összesen három ország egy-egy nemzeti színháza vendégszerepel a dél-erdélyi városban, hiszen a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházat is meghívták a szervezők.

Műfajok tekintetében sokszínű lesz a seregszemle, a közönség láthat krimit, zenés vígjátékot és groteszk tragédiát is.

Toró Tamás brassói önkormányzati képviselő, a Magyar Színházfesztivál főszervezője szerint

olyan műsort sikerült összeállítani, amelynek köszönhetően Brassó fontos helyet kap az erdélyi magyar színházi fesztiváltérképen.

Október 24-én a közönség láthatja a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata előadásában Agatha Christie A láthatatlan hóhér „és már senki sem!” című produkcióját Gáspárik Attila rendezésében.

Másnap a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház adja elő a Lovagias ügy című zenés vígjátékot, amelyet Gaál Ildikó állított színpadra.

Október 26-án Székely Csaba Szeretik a banánt, elvtársak? című darabját láthatja a közönség Sebestyén Aba előadásában, majd a budapesti Nemzeti Színház, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház és a Zsámbéki Színházi Bázis koprodukciójában Zelei Miklós Zoltán újratemetve című színművét viszik színre Vidnyánszky Attila rendezésében. A fesztivál zárónapján a budapesti Nemzeti Színház Tamási Áron Vitéz lélek című drámáját mutatja be.

A fesztivál keretében lesz még verses előadás, lírai koncert és színészzenekari koncert is.

Borítókép: Ivacskovics Viktor (b) Izumrud Abdullovics Szultannuradov és Sotér István (j) Lityinant Glubinko szerepében Zelei Miklós Zoltán újratemetve című darabjának bemutatóján a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában