Krimi

2023.11.26. 06:30

Kiosztotta a mentősöket egy felkarsérült asszony, mert egy újraélesztés miatt várnia kellett

Évről évre számos köszönőlevél érkezik az Országos Mentőszolgálathoz, amelyben gyorsan és szakszerűen ellátott bajba jutottak köszönik meg, hogy megmentették az életüket. Előfordul azonban olyan is, amikor felháborodott email érkezik a mentőkhöz.

MW

Illusztráció/Mentési bemutató a Dunai Vízirendészeti Rendõrkapitányság és az Országos Mentõszolgálat közös sajtótájékoztatóján és bemutatóján a Duna fõvárosi szakaszán 2020. július 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Felháborodott levelet írt egy budapesti nő az Országos Mentőszolgálatnak, azt nehezményezve, hogy csaknem egy órát töltött a mentőautóban ülve.

 A 40 év körüli felkarsérült asszonyt ugyanis helyszíni ellátás után szállították volna kórházba lakásáról bajtársaink, ám út közben egy közelben zajló közterületi újraélesztéshez küldte tovább az egységet a mentésirányítás — írják a közösségi oldalon.

Az nő emailben megjegyzi: 
k*****ra nem akarom nézni a nyitott ajtón át, hogy csöveket nyomnak bele valakibe, akinek kék a feje!

A mentők arról is írnak, hogy a levél írója követelte, hogy vonják felelősségre a szakembereket: a kérésre az esetet kivizsgálták, majd az eredményről a panaszost is értesítették.

A rendszer adataiból ugyanis kiderült, hogy a mentésvezető a lehető legjobb döntést hozta, így igaz, hogy a (stabil állapotú) nő szállításában 57 perc veszteglés történt, ám az újraélesztéshez 4 perc 16 másodpercen belül megérkezett a segítség, miközben egy távolabbi szabad mentőegység is riasztásra került. Sajnos a 60 év körüli férfi életét a kitartó küzdelem és a mentők összehangolt csapatmunkája ellenére sem lehetett megmenteni, a mentőegység pedig folytatta útját a kórházba az eredeti sérülttel

— tették közzé a mentők.

Az Országos Mentőszolgálat oldalán a poszt alá számos komment érkezett:

Minden elismerésem a mentősöknek helyesen cselekedtek!

— olvasható az egyik hozzászólásban. 

Nem bántam volna, ha két órát kell ott ülnöm, ha a másiknak sikerül megmenteni az életét. Nem az ő élete volt veszélyben. A panaszosnak nem kívánok se jót, se rosszat. Az elhunyt nyugodjon békében, a családjának sok erőt, a mentősöknek köszönöm és kitartást!

  — írja egy másik felhasználó ugyanitt. 

A teljes cikket a Life.hu oldalán olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában