Megrázó részletek

2022.09.14. 23:30

Apostagi gyermekkéselés: gépek tartják életben a hatéves Fannit

Életveszélyesen megsebesítette saját hatéves kislányát egy volt angoltanárnő Apostagon. Judit a vele élő édesapja szerint súlyos betegségben szenved, ez vezethetett oda, hogy a kis Fannit jelenleg gépek tartják életben.

Ebben a házban történt a borzalom.

Forrás: Bors

Az apostagi H. család tanult emberekből áll, mégis problémák sokasága sújtja őket. Judit két évvel ezelőtt veszítette el daganatos betegségben szenvedő édesanyját, testvére, Eszter pedig nem sokkal előtte dobta el az életét.

A családfő, József egykor a paksi atomerőműnél dolgozott fontos beosztásban, Judit pedig tanári diplomát szerzett angol szakon.
Sokáig a szakmájában dolgozott, de problémás viselkedése miatt az iskolákból kirúgták, így az utóbbi időben már takarítóként vállalt munkát. A 40 éves nő hatéves kislányával, valamint az édesapjával élt együtt. A kis Fanni apjáról a helyiek nem sokat tudnak.

– Sokszor láttuk Juditot, amint a teraszon ült, és egyik kezében cigarettát, a másikban sört tartott, de idővel a rövidre is rászokott.

Nem is értjük, miért nem emelték ki a kislányt ebből a környezetből

– mondta a Borsnak az egyik szomszéd, Erzsike néni, aki szerint sejteni lehetett, hogy előbb-utóbb baj lesz az anya állapotából.

Kedden hajnali három órakor Judit valamitől bekattant, és az ágyban fekvő, bizonyára alvó gyermekére támadt egy késsel. A mentőket végül a nő jelen levő új barátja értesítette.

Telefonon utolértük Judit apját. A férfi csak néhány kérdésünkre válaszolt, bővebben nem kívánt nyilatkozni.

A lányom súlyos beteg, más magyarázat nem létezhet a tettére

– mondta a Borsnak József, aki a történtek ellenére is igyekszik kitartani Judit mellett.

– Már beszéltem a gyermekkórházzal.

Az unokámat gépek tartják életben, remélem, megmenekül

– fogalmazott a nagyapa. Hozzátette, hogy mire a támadást észlelte, már erősen vérzett a gyermek feje. A történtek óta már tudott a szintén kórházban fekvő lányával beszélni, de hogy miről, azt az idős férfi nem részletezte.

Judittal korábban is voltak kisebb problémák, az állandó balhézásai miatt a helyi kocsmákból ki is tiltották.

Rendszeresen részegen támolygott az utcán.

Borzalom, hogy egy ilyen nőnek gyermeket ad az Isten!

Fannika idén kezdte az általános iskolát, a kompetenciafelméréseken pedig ő teljesített a legjobban – tudatta lapunkkal a család egy közeli ismerőse.

Úgy tudjuk: Juditnak gyógyszereket kellett szednie. Előfordult, hogy azokat nem vette be, de olyan is megesett, hogy éppen a pirulákra ivott rá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!