Csúnyán lebukott

2022.06.14. 12:57

Évekre börtönbe kerülhet a milliárdos szegedi lottónyertes

Egy szegedi házaspár egymilliárd forintot nyert az ötöslottón, miután azonban a kapcsolatuk megromlott, a férj úgy döntött eltitkolja felesége elől a készpénz egy jelentős részét. Lebukott és most mehet a börtönbe.

A nyereményből ingatlanokat és kocsikat vettek. Miután a kapcsolatuk megromlott, az asszony a közös vagyon megosztását kezdeményezte. A vagyont addig kezelő férj a meglévő készpénz nagyobb részét a felesége előtt eltitkolta, így a különköltözésük után a feleség a közös vagyonból ráeső résznél 250 millió forinttal kevesebbet kapott.

Miután kiderült, hogy a feleség az őt megillető összegnél jóval kevesebbet kapott, az ügyben eljárás indult.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a csalás bűntette miatt nem jogerősen elítélt szegedi férfi ügyében az ítélet helybenhagyására tett indítványt. A Szegedi Törvényszék az elkövetővel szemben 2 év börtönbüntetést, 2 év közügyektől eltiltást és 1.500.000 forint pénzbüntetést szabott ki.

Mivel ez ellen a férfi és az ügyvédje is fellebbeztek, az ítélet nem jogerős - írja az Origo.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint ugyanakkor a másodfokú bíróság ítélete megalapozott, a vádlott bűnösségének megállapítása törvényes, a vele szemben kiszabott büntetés arányos.

Borítókép: illusztráció / Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában