Nézni is rossz...

2022.06.20. 01:01

Centimétereken múlt egy görkorcsolyás lány élete a zebrán

A lányt a barátja rántotta el az autó elől.

Az esetről a Budapesti Autósok portálja számolt be, videót is közzétettek az esetről. Azt írták, a lány részéről helytelen volt, hogy görkorcsolyával a lábán haladt át az átkelőn – mivel ez növeli a balesetveszélyt –, ettől függetlenül az autós figyelmetlensége miatt történt majdnem tragédia.

A sofőr a belső sávban közelítette meg a zebrát úgy, hogy a külső sávban álló jármű miatt nem látta, hogy ketten is lelépnek az úttestre. Teljes sebességgel hajtott át az átkelőn. 

A görkorcsolyázó lány és barátja az utolsó pillanatban vették észre a kocsit. A lány csak annak köszönhetően úszta meg a gázolást, hogy a barátja az utolsó pillanatban elrántotta őt. Az autó hátsó kereke így is csak centi- vagy milliméterekkel száguldott el a lába mellett...

A közlekedési portál felhívta a figyelmet arra, hogy az efféle, belső sávos esetek számítanak a leggyakoribb gyalogátkelős baleseti forrásnak, heti rendszerességgel kapnak ilyen videókat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!