Borzalmas

2022.04.14. 21:29

Elgázolták, majd cserben hagyták a 11 éves kislányt Győr mellett (videó)

Az autóban ülő 5 férfi segítségnyújtás nélkül menekült el a baleset helyszínéről, az ügyészség vádat emelt ellenük.

Idén januárban az egyik reggelen egy Győr melletti településen 5 román férfi éppen munkába indult, ekkor történt a baleset. A sofőr az előtte haladó autó miatt későn vette észre az út szélén bicikliző nagymamát és 11 éves unokáját. A volánnál ülő férfi túl hirtelen akarta kikerülni őket, eközben pedig elvesztette irányítását a jármű felett, és elütötte a kislányt. Az ütközés akkora erejű volt, 

hogy a gyerek biciklije 21 métert repült, ő maga pedig a közeli füves területre esett.

Az autó egy kocsibejáróig sodródott, ahol a baleset után mind az 5 férfi kiszállt a járműből, de ahelyett, hogy segítettek volna az elgázolt kislánynak, olyan sietve szálltak vissza majd hajtottak el a helyszínről, hogy még a leesett rendszámtáblájukat is ott felejtették.

A kislány csodával határos módon „csak” nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.


A Győri Járási Ügyészség a sofőrt minősített segítségnyújtás elmulasztásával, négy társát e bűncselekmény alapesetével vádolja. A sofőrrel szemben három évig, társaival szemben két évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Emellett az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottakkal szemben a bíróság pénzbüntetést is szabjon ki, és a vezetőt tiltsa el a közúti járművek vezetésétől. 

Az ügyben a Győri Járásbíróság hirdet majd ítéletet – olvasható az ügyészség hivatalos oldalán a kisalfold.hu cikke szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában