Durva

2022.03.29. 14:10

Terroristának jelentkezett az Iszlám Államnál a magyar főiskolás, most súlyos börtönbüntetés vár rá

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség vádat emelt tavaly egy 22 éves férfi ellen terrorcselekmény előkészületének bűntette miatt, most súlyosabb büntetést indítványoz.

 A fiatal férfi a 2021. év során hűségesküt tett az Iszlám Állam terrorszervezetnek, amelynek támogatója is lett. A vádlott merénylet végrehajtását tervezte, ehhez célpontokat, és az elkövetés módját kereste - derül ki Magyarország Ügyészségének közleményéből.

 

A Fővárosi Törvényszék a 2022. február 25-én hozott ítéletével a férfit ki terrorcselekmény előkészületének bűntette miatt 3 év és 8 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

 

 

 

 

Az ítélet ellen az ügyész hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabásáért, és börtön helyett fegyház végrehajtási fokozat alkalmazásáért fellebbezett. A vádlott irány megjelölése nélkül, védője pedig a tényállás téves megállapítása miatt felmentésért jelentett be fellebbezést.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kezdeményezte a védelmi fellebbezések elutasítását. A vádlott a büntetőeljárás másodfokú befejezését letartóztatásban várja.

 

Illusztráció: 123RF

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!