Micsoda aljas

2022.02.13. 02:35

Élve égett bent a rákospalotai házban az idős házaspár - szándékos gyújtogatás volt

Szándékosan gyújtotta fel a garázst egy férfi másfél éve Rákospalotán. Bosszút akart állni, de nem későbbi áldozatain, egy idős házaspáron, hanem a főnökén. Ő azonban nem sérült meg, ahogy a nyugdíjasokkal lakó 12 éves fiú sem, akit nagyapja még utolsó erejével a tetőre menekített. A gyújtogató ellen napokon belül vádat emelhetnek.

2020. november 23-án hajnalban egy budapesti, XVII. kerületi lakás garázsa kigyulladt, a tűz pedig gyorsan továbbterjedt a tetőtérre, ahol egy 12 éves kisfiú lakott nagyszüleivel. Ahogy nem sokkal később kiderült, a lángok nem véletlenül csaptak fel, szándékos gyújtogatás történt - írja az Origo.

Pontot tettünk a gyújtogatás elkövetőjével szembeni nyomozásra - mondta a néhány perce végetért sajtótájékoztatóján Gál Sándor, az Életvédelmi Osztály vezetője.

Az udvarban, ahol a gyújtogatást történt, három család lakott. A már említett idős emberek az unokájukkal, egy vállalkozó, és egy neki dolgozó férfi. Utóbbi gyújtotta meg szándékosan a garázst a gyanú szerint.

A vállalkozó 2020 nyarán ismerte meg a férfit, aki ezután neki dolgozott, cserébe a beköltözhetett a ház egyik részébe, és persze fizetést is kapott.

Ám egyre gyakrabban jelentett beteget, illetve rendszeresen ivott, ami rossz hatással volt a munkavégzésére is. Munkáltatója többször is

figyelmeztette, hogy fejezze be az ivást, különben kénytelen felmondani neki. A férfi többször is megigérte, hogy megváltozik. November 22-én azonban a férfi ismét ivott munka előtt, így a vállalkozó közölte vele, hogy másnap reggelig költözzön ki a házból. 

és adja vissza a kulcsokat, majd kifizette az addigi munkabérét.

Aznap éjjel azonban felesége felfigyelt arra, hogy

füst árad ki a garázyból, melynek tetőterében az alkalmazott férfi és az idős házaspár, illetve az unokájuk lakott. 

A vállalkozó megpróbált bejutni a garázsba, ez azonban esélytelennek bizonyult, ekkor már lángokban állt az épület. A 12 éves fiú a tetőn segítségért kiabált, mint kiderült, nagyapja az utolsó erejével tette ki a tetőre, hogy legalább ő túlélje a tűzesetet. Azonnal értesítették a rendőrök

A rendőrök

hozták le a tetőről a gyereket, és vitték kórházba, a sokkon kívül nem történt baja. Nagyszüleit azonban már nem lehetett megmenteni. 

M. András ellen

 

elfogatóparancsot adtak ki és 8 órán belöl elfogták.

Az ügyben kirendelt pszichológus szakértő megállapította, hogy a férfi büntethető, tudatában volt tette súlyának és lehetséges következményeinek.

Mint kiderült,

2005-ben egy romániai szórakozóhelyen késsel mellkason szúrt egy másik férfit, majd részegen autóval elmenekült és balesetet okozott, 2008-ban feleségére szintén késsel támadt féltékenységből. 

A gyújtogató ellen napokon belül vádat emelhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában