Brutális kivégzés

2021.12.30. 11:42

Közösségi oldalán jelentette be gyilkossági szándékát, majd álmában halálra szúrta áldozatát

Egy alvó férfit szúrt halálra egy fiatalember. A gyilkos áldozatával nem sokkal korábban ismerkedett meg, aki aztán meghívta magához, együtt vacsoráztak és zenét is hallgattak. A házigazda részegen elaludt, álmában valami sértőt mondott, amit a fiú magára vett, aki ezután végzett vele.

A korábban kifosztás és lopás miatt felfüggesztett börtönre ítélt fiatal férfi másfél éve, egy Heves megyei városban, a vasútállomáson ismerkedett meg a nála idősebb férfival, akivel együtt ittak. Később utóbbi felhívta a lakására, ahol megvacsoráztak, majd tovább ittak és zenét hallgattak. Éjfél után az addigra már részeg házigazda lefeküdt a kanapéra. Félálomban olyan, származásra vonatkozó, sértő megjegyzéseket tett, amelyeket a fiatal férfi magára vett - idézi fel az ügy bírósági szakaszának legújabb fejleményeiről beszámoló cikkében az Origo.

Azonnal elhatározta, hogy ezért megöli, és ezt meg is írta az egyik közösségi oldalon a barátjának.

Közben már azon gondolkodott, hogyan gyilkoljon. Aztán a gyilkos fegyvert keresve átkutatta a lakást, majd amikor megtalálta, megnézte, hogy a másik férfi alszik-e még, aztán egy késsel a nyakába szúrt.

Ezután a halott férfi nadrágját és cipőjét magára vette, és a már összekészített zsákmányával elment.

Budapestre utazott, ahol az lopott dolgokat eladta.

A bíróság a férfit első fokon 18 év fegyházra ítélte.

Mivel életfogytiglant csak olyanok kaphatnak, akik a bűcselekmény elkövetésekor már betöltötték a 20. életévüket, és ez ebben az esetben nem állt fenn, az ügyészség a fellebbezésében indítványozta, hogy a lehető leghosszabb ideig tartó fegyházbüntetésre, azaz 20 évre ítéljék el az elkövetőt.

A férfi és az ügyvédje is fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

Borítóképünk illusztráció, forrás: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!