Időjárás

2022.06.06. 16:18

Kedden délutánra felhőszakadás enyhítheti a hőséget

Címkék#időjárás

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható, és éjszaka is többnyire derült vagy gyengén felhős időre van kilátás. Kedden a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, majd késő délutántól a nyugat felől érkező hidegfront hatására vastagabb felhők érkeznek fölénk. Az időszak nagy részében nem valószínű csapadék, ám kedden késő délutántól – elsősorban a nyugati országrészben – megnő a felhőszakadással kísért záporok, zivatarok esélye. 

Hétfőn az északkeleti, kedden a délkeleti szelet kísérhetik olykor élénk lökések, majd kedd estétől a Nyugat-Dunántúlon északnyugatira fordul, és helyenként megerősödik a szél. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos lökések. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az ország döntő részén 12 és 16 fok között alakul, de a belvárosi, tóparti részeken enyhébb, a hidegre érzékeny helyeken pedig hűvösebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 26 és 32 fok között várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!