időjárás

2021.05.16. 15:41

Esővel érkezik a hétfő

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között valószínű, de a tartósan csapadékos részeken pár fokkal hűvösebb is lehet.

Vasárnap nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, a vastagabb felhők az északi, északkeleti részekre összpontosulnak. Az utóbbi felhősebb részeken többfelé lesz még eső, zápor, sőt zivatarok is kialakulhatnak. Ahol már kevesebb lesz a felhő, ott inkább csak elszórtan lehet záporeső.

Éjszaka a csökkenés eléri a keleti részeket is, ott pára-, ködfoltok is képződnek, ezzel egy időben nyugat felől ismét felhősödés kezdődik. Reggelre a Nyírséget kivéve mindenütt beborul az ég, és intenzív csapadékhullás kezdődik.

Hétfőn országszerte borult idővel indul a nap, sokfelé lesz lesz kiadós eső, zápor, helyenként beágyazott zivatar. A legtöbb esőre az Észak-Dunántúlon és az északi megyékben számíthatunk.

Délután már szakadozni vékonyodni kezd a felhőzet nyugat felől, és a csapadék is egyre inkább az északkeleti tájakra korlátozódik, kisebb záporok azonban még lehetnek máshol is. A nyugatias szél eleinte délire, délkeletire fordul és megélénkül, majd hétfőn már egyre nagyobb területen az északnyugati szél lesz a meghatározó, ami erős, néhol viharos lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 15 és 20 fok között valószínű, de a tartósan csapadékos részeken pár fokkal hűvösebb is lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!