Közlemény

2023.11.03. 21:46

A Pénziránytű Alapítvány együttműködik a vármegyei kormányhivatalokkal a pénzügyi kultúra fejlesztéséért

Hosszútávú együttműködési megállapodást kötött a vármegyei kormányhivatalokkal a lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztése érdekében a Pénziránytű Alapítvány - közölte az alapítvány pénteken az MTI-vel.

MW

Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke a PÉNZ7 a programsorozatot megvalósító szervezetek budapesti sajtótájékoztatóján 2022. november 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Az együttműködés első állomásaként a családi költségvetés készítését bemutató oktató videót láthatják hamarosan a kormányablakok ügyfelei. Emellett a kisgyermekekkel érkezőket játékos pénzügyi foglalkoztatólapok várják majd az ügyféltérben - írták. 

A közleményben alapvető társadalmi érdeknek nevezték a lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztését és a felelős pénzügyi döntéseket megalapozó értékszemlélet terjesztését. 

A tudatos pénzügyi magatartás kialakításához elengedhetetlen, hogy a családok felmérjék pénzügyi helyzetüket, tisztában legyenek bevételeikkel és kiadásaikkal, azaz családi költségvetést készítsenek - írták. 

A Pénziránytű Alapítvány felmérése szerint tíz háztartásból négy készít költségvetést. 

A korábbi évekhez képest ez az arány előrelépést jelent, de a további fejlődés érdekében fontos lenne, hogy minél többen kezeljék tudatosan pénzügyeiket - tették hozzá. 

A pénzügyi nevelést minél korábban érdemes elkezdeni. Ennek érdekében a 4-8 éves korosztály érdeklődését felkeltő foglalkoztató lapok is elérhetők lesznek a kormányablakok játszósarkaiban. A szórakoztató pénzügyi feladványok nemcsak a várakozás perceit könnyíthetik majd meg a családok számára, hanem segíthetnek abban is, hogy játék közben formálódjon a legkisebbek pénzügyi szemlélete - áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában