Figyelem, ne dőljön be nekik!

2023.07.12. 11:34

Csalók árulnak forgalomból kivont élelmiszereket a Nébih nevében

Az elmúlt napokban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nevével és adataival visszaélő csalók emailben léptek kapcsolatba gyanútlan ügyfelekkel: lefoglalt élelmiszereket kínáltak eladásra, melyekről díjbekérőt is kiállítottak - közölte a Nébih az MTI-vel szerdán.

MW

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) növényitermék-ellenőr munkatársa rutinellenőrzést végez az Újpesti Piacon 2019. március 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A hivatal felhívja a lakosság és a vállalkozások, egyéb szervezetek figyelmét, hogy 

a Nébih nem végez értékesítési tevékenységet és nem kereskedik a forgalomból kivont termékekkel, így díjbekérő számlákat sem állított ki. 

Amennyiben csalásra gyanakodnak, jelezzék a Nébih ügyfélszolgálatán vagy tegyenek feljelentést a rendőrségen.

A tájékoztatás szerint a Nébih az ügyfélszolgálatára érkezett megkeresések alapján értesült arról, hogy ismeretlen személy, magát a Nébih munkatársának kiadva, a hivatal által lefoglalt élelmiszereket kínált emailben eladásra. A hatóság nevével visszaélő csaló díjbekérő alapján átutalásos fizetési lehetőséget ajánlott a vevőknek, akik válaszüzenetben adhatták le megrendelésüket. Az ajánlattal kapcsolatban továbbá azt írta, az csak rövid ideig érvényes, ezt követően pedig megsemmisítik a termékeket. A hivatal megtette a szükséges intézkedéseket - írták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában