Közlemény

2022.12.22. 17:50

Gazdaságfejlesztési miniszter: a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. megvásárolja a Posta Biztosítót

Az állam nevében a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. megvásárolja a Posta Biztosítót - közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az MTI-vel csütörtökön.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter előadást tart az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány konferenciáján 2022. december 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A közlemény szerint "a szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is tovább kell erősítenünk Magyarország versenyképességét és az egyes pénzügyi szektorok teljesítményét". A biztosítási szektor esetében emellett stratégiai cél, hogy tovább növekedjen a hazai tulajdon aránya. 

A Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a Talanx Csoport szerződést kötött a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. és a Magyar Posta Biztosító Zrt. 66,9 százalékos üzletrészének adásvételéről, így a Posta Biztosítók tisztán hazai tulajdonba kerülhetnek. A tranzakció várhatóan 2023 első felében zárulhat le - írta a miniszter. 

A Posta Biztosítók a legdinamikusabban növekedő biztosítótársaságok közé tartoznak, így az ügylet hozzájárul a piaci verseny és a szolgáltatási színvonal erősödéséhez, a költségek csökkenéséhez

 - közölte. 

Sikerüket a - 33,1 százalékos tulajdonrésszel rendelkező - Magyar Posta Zrt.-vel közösen kialakított üzleti modell alapozza meg, termékeik az országos postai hálózaton keresztül Magyarország egész területén könnyen elérhetők - tette hozzá. 

A társaságok a 2021-es üzleti évben mintegy 350 millió euró bruttó díjbevételt értek el. Szerepük egyaránt meghatározó az életbiztosítási-, valamint az utas-, gépjármű-, lakás- és nyugdíjbiztosítási szegmensekben. 

A tranzakcióval kapcsolatban a Posta Biztosító ügyfeleinek nincs teendőjük, szerződéseik tovább élnek, ügyeiket a megszokott módokon intézhetik 

- áll a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában