Gazdasági növekedés

2022.02.10. 07:21

Mától érkezik a bankszámlára a családi adó-visszatérítés (videó)

A családi adó-visszatérítéssel összesen 610 milliárd forintot ad vissza az állam a gyermeket nevelő szülőknek.

Mától érkezik a bankszámlára a családi adó-visszatérítés azoknak, akik utalással kérték a kézbesítést – mondta a közösségi oldalára feltöltött videóban Varga Mihály.

A pénzügyminiszter közölte, az utalással folyósított összeg meghaladja az 561 milliárd forintot, ezt minden jogosult család legkésőbb hétfőig megkapja. A postai kézbesítések már megtörténtek, 160 ezer család kapott kézhez csaknem 50 milliárd forintot.

A családok megerősítésére a magyar gazdaság teljesítménye ad lehetőséget: a tavalyi volt az elmúlt 30 év legnagyobb gazdasági növekedése, és idén is jóval 5 százalék feletti bővülésre számítunk

– magyarázta a miniszter.

Varga Mihály fontosnak tartotta kiemelni, hogy az adó-visszatérítéshez való jog nem veszhet el. Aki elmulasztotta 2021. december 31-ig benyújtani a nyilatkozatát és a NAV sem ismeri az utaláshoz szükséges adatait, az szja-bevallásában igénybe veheti az adó-visszatérítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában