növekedés

2021.10.02. 08:54

A tavalyinál négyszer nagyobb árbevétellel számol az AutoWallis 2025-re

Az AutoWallis Csoport árbevétele a 2020-as érték több mint négyszeresére, 400 milliárd forint fölé ugorhat 2025-ig, miközben az EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) több mint a hatszorosára, 14 milliárd forint fölé emelkedhet ugyanekkorra – tájékoztatott az AutoWallis az újonnan közzétett, frissített stratégiájáról.

Kiemelték: a tervezett növekedés mögött a társaság által eddig végrehajtott tranzakciók, az organikus növekedés és a kilátásba helyezett újabb akvizíciók állnak.

A csoport az újabb akvizíciók és fejlesztések finanszírozását részben az év hátralevő részében tervezett nyilvános lakossági és intézményi forrásbevonásból kívánja fedezni, melynek mértéke 6-8 milliárd forint között lehet – ismertették.

Az AutoWallis stratégiájában azzal számol, hogy az évtized végére a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatója lesz.

Emlékeztettek arra, hogy társaság az elmúlt két évben a tranzakciók finanszírozására és hitelkiváltásra összesen 9,6 milliárd forintért bocsátott ki hosszú lejáratú kötvényeket, továbbá közel 6 milliárd forint értékben emelt tőkét több lépésben és különböző konstrukciókban.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója elmondta, hogy a növekedési tervek finanszírozása mellett a forrásbevonással fontos céljuk, hogy a társaság részvénypiaci súlya, a részvények likviditása, forgalma tovább bővüljön. Hozzátette, hogy a lakosság számára ez lehet majd az első lehetőség, hogy részt vegyen a társaság tőkeemelésében. Arra is kitért: bíznak abban, hogy a jelenleg több mint 2300 lakossági részvényes mellé több száz új befektető csatlakozik majd azzal a céllal, hogy támogassa a növekedési stratégiájukat.

Az AutoWallis tavaly 88,4 milliárd forint konszolidált árbevétel mellett 2,1 milliárd forint EBITDA-t ért el, az évet 679 millió forint adózott veszteséggel zárta.

A társaság részvényeit a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzik, a papírok hétfőn 125 forinton zártak, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 132 forint, a legalacsonyabb 76 forint volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában