innováció

2021.05.22. 09:00

A Startup Campus 360 millió forintot juttat kezdő vállalkozásoknak

Az összegből 13 cég juthat támogatáshoz, befektetéshez.

A Startup Campus Inkubator Zrt. 360 millió forintot továbbít kezdő vállalkozásoknak a következő két évben – közölte az innovációs ügynökség.

A támogatást az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által támogatott Startup Factory befektetői program 2 milliárd forintos keretéből nyerték. Az összegből 13 cég juthat támogatáshoz, befektetéshez.

Új vállalkozások számára 5 millió forintot, az úgynevezett magvető fázisban lévő cégeknek 64 millió forintot biztosítanak.

A korai fázisú vállalkozások számára nyáron fejlesztő programokat szerveznek, hogy felkészítsék őket a befektetésekre. A SportTech startup program olyan csapatok jelentkezését várja, amelyek sportegészségügyi, rehabilitációs vagy sporteszköz-technológiai vállalkozást indítanának, illetve sportmenedzsmenttel, szurkolói élményfejlesztéssel, egészséges életmóddal foglalkoznának.

A Startup campus university programra bármilyen ötlettel vagy kezdő projekttel lehet jelentkezni, amiben részt vesz legalább egy egyetemi hallgató. Emellett kikötői logisztikával és tengeri áruszállítással kapcsolatos ötleteket is várnak.

A CheckINN startup programba turisztikai újításokkal lehet csatlakozni. Kiemelt területként kezelik egyebek között az okos utazást és az érintkezésmentes élményeket. A nyári inkubációs képzésekbe május 23-ig lehet pályázni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában