gazdálkodók

2020.04.09. 17:33

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara: zökkenőmentesen indult az egységes kérelmek beadása

Megkezdődött az idei egységes kérelmek beadása, amelynek eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy mind a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászai, mind a gazdálkodók gyorsan alkalmazkodtak a koronavírus-járvány okozta szokatlan helyzethez – közölte az agrárkamara csütörtökön.

Május 15-ig van lehetőség a kérelmek szankciómentes benyújtására, amelyben a NAK falugazdászai is segítik a gazdálkodókat. A korábbi években a támogatási kérelmek évi mintegy 70 százalékát a kamara falugazdászai adták be, akik 2014 óta több mint 1000 milliárd forint forrás megszerzésében segítették a gazdálkodókat – tették hozzá.

Kiemelték, hogy a koronavírus-járvány hazai kitörése miatt elrendelt kormányzati intézkedések nyomán a kamara a kérelembeadási időszakra is felkészülve számos új biztonsági és ügyfélfogadási szabályt vezetett be, illetve a falugazdász-irodákat a szigorúbb személyes ügyfélfogadási előírások szerint alakította át, egyúttal a helyiségekben biztosította a megfelelő higiéniai feltételeket és védőeszközöket.

A kérelembeadás során 43 támogatási jogcímre, intézkedésre lehet igényelni támogatást, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. Az egységes kérelmet továbbra is kizárólag elektronikus úton, a Magyar Államkincstár (MÁK) online felületén lehet benyújtani, a https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/e-ugyintezes oldalon.

A beadási folyamatot megkönnyítendő a NAK ismét rövid tájékoztatókat készített a különböző jogcímeken igényelhető támogatásokról, ezek a köztestület portálján érhetők el. Továbbá a NAK és a MÁK együttműködésében elkészült az ugyancsak a beadást könnyítő, 17 részes oktatóvideó-sorozat is – írta az agrárkamara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában