Járvány

2020.03.21. 15:18

A magyar gazdáknak mondott köszönetet az agrárminiszter

A koronavírus terjedésének ellenére is biztonságos hazánk élelmiszer-ellátása, ami a magyar mezőgazdaságnak köszönhető – véli Nagy István agrárminiszter. A tárcavezető közösségi oldalán mondott köszönetet a gazdatársadalomnak az eddig elvégzett munkáért. A miniszter kitartást kért a gazdáktól, termelőktől, hiszen az ő tevékenységük nélkül nem kerülne egészséges és a friss élelmiszer a boltokba.

Nagy István agrárminiszter beszédet mond a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. vetőmagüzemének alapkőletétele előtt a cég központi telephelyén, Szegeden 2020. február 18-án.

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Kígyózó sorok és üres polcok. A koronavírus – járvány miatt megrohamozták a vásárlók az élelmiszerüzleteket. A kereskedelem azonban állta a rohamot, annak ellenére is, hogy múlt héten, szombaton háromszor annyit vásároltak az emberek, mint tavaly karácsonykor. Nagy István agrárminiszter a héten többször felhívta a figyelmet arra, hogy elegendő élelmiszer áll rendelkezésre.

A tárcavezető szerint hazánk huszonötmillió ember ellátására képes, ezért indokolatlan a spájzolás és a pánikvásárlás.

A miniszter szombaton, közösségi oldalán köszönte meg a gazdatársadalomnak, hogy áldozatos munkájuk révén, a kialakult körülmények ellenére is van elegendő élelmiszer, és az utánpótlása is biztosított.

A tárcavezető így fogalmaz:

„az elmúlt napokban jól láthattuk, hogy a magyar emberek számára az egyik legfontosabb kérdés a biztonságos élelmiszer-ellátás, a táplálkozás ugyanis alapvető szükséglet”.

Hozzátette: az Agrárminisztérium mindent megtesz azért, hogy a hazai élelmiszerlánc megfelelően működjön. Nagy István éppen ezért ágazati szintű operatív bizottságok felállítását kérte a szakmai szervezetektől, hiszen a tárcának tudnia kell azokról a nehézségekről, amelyek a gyakorlatban megjelennek és próbatételt jelenthetnek a termelők számára.

„A gazdákat arra biztatom, hogy tartsanak ki és folytassák munkájukat.”

Az agrárminiszter bejegyzésében kifejtette, a tárca, a kormány illetve az egész ország a gazdák mellett áll, és minden segítséget megadnak ahhoz, hogy közösen átvészeljük ezt a nehéz időszakot.

„Magyarország több mint ezer éves történelméből jól tudjuk, hogy ha baj van, akkor a magyar emberek mindig számíthatnak a gazdatársadalomra.”

Nagy István arra kérte a termelőket, hogy ebben a kiemelt időszakban is legyenek hazánk aranytartalékai. A miniszter számít az ágazat szereplőinek szorgalmas munkájára, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is friss és egészséges élelmiszerek kerülhessenek a magyar családok asztalaira.

Borítókép: Nagy István agrárminiszter beszédet mond a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. vetőmagüzemének alapkőletétele előtt a cég központi telephelyén, Szegeden 2020. február 18-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában