Bulvár-celeb

2024.04.19. 12:45

„Édesapám odafentről helyeslően bólogat” – megszólalt Benkő László fia az Omega-botrányról

Benkő Balázs szerint mindkét félnek igaza van.

MW

Benkő László fia szerint édesapja helyeselné az Omega hagyatékának ilyen formában való továbbvitelét

Forrás: MW bulvár

Mint arról a napokban hírt adtunk, véglegesen megromlott az Omega együttes még két élő tagjának barátsága, Molnár György Elefánt és Debreczeni Ferenc Ciki már nem is állnak szóba egymással. A Kossuth-díjas gitáros, Molnár György a Metropolnak felháborodva azt mondta: Kóbor János és Benkő László forogna a sírjában, ha látná, mit művel a banda dobosa. Szerinte ugyanis felháborító, hogy Ciki megalapította az Omega Testamentum együttest. 

A lap meghallgatta a másik felet is: Benkő Balázs, a banda legendás billentyűsének fia szerint édesapja helyeselné, hogy a dobos így viszi tovább az együttes 60 éven átívelő hagyatékát.

Molnár György Elefánt, Kóbor János Mecky és Benkő László egy archív fotón
Forrás: Fortepan / Szalay Zoltán

Az Omega 2020 végén két tagját is elvesztette: Benkő László billentyűs november 18-án, Mihály Tamás basszusgitáros – aki az utolsó években már nem lépett fel a zenekarral – három nappal később hunyt el. 2021-ben pedig a frontember, Kóbor János távozott el az élők sorából koronavírus-fertőzés következtében. 

A történtek után Debreczeni Ferenc Ciki fiatal zenészekkel  megalapította az Omega Testamentum zenekart. Molnár György szerint ez szentségtörés, ugyanis az Omega Mecky és Benkő Laci halálával megszűnt létezni. Most megszólalt a botrányról az együttes legendás billentyűsének fia.

A történet rendkívül egyszerű, és a legszebb benne, hogy mindenkinek igaza van

kezdte a Metropolnak Benkő Balázs.

„A feszültség úgy lobbant fel újra, hogy a nyáron ismét hazánkban koncertezik a Scorpions, aminek az előzenekara lesz az Omega Testamentum, így is szerepel a plakáton. Mint ismert, jó pár évvel ezelőtt ez fordítva volt: a Scorpions volt apuék előzenekara. De a plakáton úgy is van írva, Omega Testamentum, jelezvén, hogy ez nem az eredeti banda… 

Debreczeni Ciki az új együttesben fiatal, tehetséges, nagyon zseni zenészekkel új, fiatalosabb hangzásban játssza a legendás dalokat. Az énekes meg sem próbálja utánozni Meckyt, mert ebben is igaza van Elefántnak, hogy ő egy kuriózum volt. Cikinek sem volt könnyű, de ő ebben a formában szeretné ápolni az Omega hagyatékát. 

És szerintem édesapám, aki mindig is életigenlő volt, ő ezt látva, odafent helyeslően bólogat!” – zárta szavait Benkő László fia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában