Bulvár-celeb

2023.02.07. 16:15

Itt vannak Árpa Attila drogügyének részletei

A bíró szerint is utaztak Árpára a rendőrök.

Forrás: TV2

Az ügy bírája, dr. Oláh Gaszton bíró az ülés megnyitása után nem sokat teketóriázott, azonnal nekiállt kihirdetni az ítéletet, még akkor is, ha az elsőrendűn kívül egyik vádlott sem volt jelen, Árpa Attila sem, sőt a harmadrendű vádlottnak még az ügyvédje sem jött el – írja a Bors.

A bíró az elsőrendű vádlottra letöltendő börtönbüntetést szabott ki drogkereskedelem miatt, a további vádlottakat viszont nem találta bűnösnek ebben a vádpontban, „mindössze” birtoklásért kaptak csaknem azonos, 1,5 millió forintos pénzbüntetéseket.

Árpa Attila rendszeresen vett kokaint az elsőrendű vádlottól, a telefonos lehallgatások ezt bizonyítják. Árpa Attila kokainnal élt. Nem egyszer, sokszor és folyamatosan. Viszont nem kereskedett vele. Megszerezte magának, maguknak, ez állapítható meg. A csekély mennyiség felső határát nem meghaladó mennyiségben. 

Árpa „forgatókönyvnek” nevezte a telefonban. Ilyeneket mondott: „Figyelj, van nálam két nagyon jó forgatókönyv! Ha nem jössz át, akkor egyedül fogom megfilmesíteni.”

Utaztak Árpára a rendőrök

 

 A bíró szerint a nyomozati anyagokból kiderült, hogy a nyomozók mindent megtettek, hogy felgöngyölítsék az ügyet. Árpa Attila lett volna ugyanis a „nagy fogás”. 

 

Ezt bizonyítja, hogy irtózatos mennyiségű lehallgatás történt, Árpát az elsőrendű vádlott őrizetbe vétele után még hónapokig lehallgatták, nyomoztak utána. Ennek köszönhetően igencsak borsos, 2,5 millió forintnyi bűnügyi költséggel zárult végül az ügy számlája.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában