Figyelmeztet az orvos

2022.09.13. 05:05

Vigyázz! Ezzel a gyógyszerrel veszélyes lehet az energiaital

Fotó: Shutterstock

Dr. Kapocsi Judit, a Trombózisközpont magasvérnyomás-specialistája szerint az élénkítő italok rendszeres fogyasztás esetén komoly mellékhatásokkal bírnak, többek között magas vérnyomást okozhatnak, illetve ronthatják a már fennálló hipertóniát – írja a life.hu.

Amerikai tanulmányok szerint a mértéktelen energiaital-ivás a magas koffein- és taurintartalom miatt jelentősen megnöveli a szívösszehúzódásokért felelős anyagok mennyiségét, így negatív hatást gyakorol a szív működésére és a vérnyomásra.

Fontos tudni, hogy az energiaitalok akár a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek hatékonyságát is befolyásolják, így ha hirtelen nagyfokú fáradtság tör rád, akkor lehetőleg más módon próbálj meg felfrissülni! Erre remek megoldás lehet a rendszeres mozgás, amely nemcsak lendületet ad, hanem a vérnyomást is normalizálhatja. Arra azonban ügyelj, hogy a súlyzós edzések helyett lehetőleg a kardiómozgásokat válaszd, mivel az előbbi vérnyomásemelő hatással bír!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!