Kiderült, hogy milyen koronázási ceremóniát tervez III. Károly

II. Erzsébet 1953-as koronázásához viszonyítva III. Károly jóval szerényebb, kisebb és olcsóbb koronázási ceremóniát tervez.

Forrás: AFP

Károly király kevésbé drága koronázást és „karcsúsított” monarchiát tervez, utóbbi a királyi család költségeinek csökkentését jelentené – írta a Sky News nyomán az Origo.

III. Károly koronázásának időpontját még nem hozták nyilvánosságra, valószínűleg a jövő év tavaszán vagy nyarán fogják megtartani,

és mivel állami eseményről van szó, közpénzől finanszírozzák.

III. Károly tekintettel van a briteket is sújtó energiaválságra, ezért

olyan koronázási szertartást tervez, ami olcsóbb lesz, mint az édesanyjáé 1953-ban. 

II. Erzsébet királynő ceremóniája összesen 1,57 millió fontba került – ez ma 46 millió fontnak, vagyis nagyjából 21 milliárd forintnak felel meg.

A király nagyon is tisztában van a modern britek érzelmeivel, ezért a koronázási ceremóniája hű marad a múlt régóta őrzött hagyományaihoz, ugyanakkor reprezentatív is lesz a modern világban élő monarchiára nézve

– mondta a forrás a lapnak. Hozzátette, hogy a vendégek száma 2000-re korlátozódhat, és a nemzetközösségi vezetők és a vallások sokfélesége prioritást élvez a gyülekezetben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!