megrázó részletek

2021.07.07. 09:45

Nyíregyházi kettős gyilkosság: könnyek közt nyilatkozott a fiát és férjét gyászoló Klára

Életfogytiglani büntetést kapott H. Miklós, az a nyíregyházi vadász, aki bosszúból gyilkolta meg gyerekkori barátját és annak apját. Miklós szeretője végigzokogta az ítélethirdetést, később pedig a gyászoló családnak is nekiesett.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Legkorábban 25 év múlva szabadulhat a fegyházból H. Miklós, az a nyíregyházi vadász, aki két éve brutálisan lemészárolta gyerekkori barátját és egyben a város egyik kedvelt panziósát, Nemes Jánost, valamint édesapját, idősebb Jánost. Miklós ugyanis annak ellenére, hogy ő maga nyíltan szeretőt tartott, nem tudta elfogadni, hogy felesége, Marianna megcsalta, méghozzá állítása szerint ifjabb Jánossal, így a férfi teljesen kivetkőzött magából, egyik nap megtöltötte a fegyverét, elbúcsúzott a szeretteitől, majd egyenesen Jánosékhoz hajtott, ahol először a csukott ajtón keresztül ifjabbik Jánost, majd a fia segítségére siető édesapját is hidegvérrel hátba lőtte a nyílt utcán. A vadász felesége, aki miatt az egész ügy kirobbant, el sem ment a tárgyalásra.

A férfi látszólag nyugodt, rezzenéstelen arccal fogadta az ítéletet, nem úgy a szeretője, B. Renáta, aki hangosan zokogott az ítélethirdetés és az indoklás alatt, távoztában pedig trágár szavakkal mocskolódott az áldozat összetört családja felé. Nemes Jánosné Klára, ifjabb János édesanyja és idősebb János felesége elmondta: nem ez volt az első alkalom, hogy nekik rontottak.

Martin (fehér ingben) karjában tartotta édesapját, amikor meghalt, Nemes Jánosné Klára (fekete ruhában) képtelen feldolgozni, hogy egyszerre vesztette el férjét és gyermekét
Fotó: © Knap Zoltán

– Folyamatosan ez van, már a házunkhoz is eljöttek kiabálni és fenyegetőzni – mondta a gyászoló özvegy, aki hozzátette: szeretné, ha a férfi tényleges életfogytiglant kapna.

– Még bocsánatot sem kért, semmi megbánás nem volt benne, két életfogytiglani is kevés lenne neki. Feltételes szabadságról szó sem lehet, hiszen veszélyes a társadalomra. Ezt a gyilkosságot hónapokkal korábban eltervezte.

– szögezte le elcsukló hangon az asszony. Elárulta, azóta is képtelen feldolgozni, hogy egy napon vették el tőle szeretett fiát és férjét, akivel 44 évig éltek boldog házasságban.

– Nincs reggelem, nincs estém, nincs egy fél óra sem, hogy ne rájuk gondolnék. Naponta megyek a temetőbe, nekem csak ez maradt – suttogta könnyes szemmel. Unokája, az akkor 17 éves Martin is ott volt a tárgyaláson, ahogyan a végzetes napon is, az ő karjai között halt meg édesapja.

– Arra rohantam le az emeletről, hogy a nappaliban fekszik. Fogtam, de már nem tudott beszélni, el sem tudtam búcsúzni tőle – mondta szomorúan a fiú. A család polgári kártérítési igényt is támasztott, összesen 130 millió forintra perlik a vadászt. Az ítélet még nem jogerős, ugyanis az ügyészség súlyosbításért, míg a gyilkos jelentős enyhítésért fellebbezett – írja a Bors.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!