HAON Sziréna

2019.04.10. 08:37

Négy ember keveredett verekedésbe egy kismarjai presszó előtt

Berettyóújfalu, Kismarja - A Berettyóújfalui Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a négy vádlottal szemben, akik között egy vita hevében verekedés tört ki Kismarján.

Berettyóújfalu, Kismarja - A Berettyóújfalui Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a négy vádlottal szemben, akik között egy vita hevében verekedés tört ki Kismarján.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleménye szerint a harmadrendű és negyedrendű vádlottak barátok, a másodrendű vádlott a harmadrendű vádlott barátnője, míg az elsőrendű vádlott valamennyiük közös ismerőse. A vádirat adatai alapján a vádlottak 2018. április 13-án este az egyik kismarjai presszóban szórakoztak, majd 22 óra után, a zárást követően elhagyták a helyiséget. A presszó előtt az első- és a harmadrendű vádlott között szóváltás alakult ki a harmadrendű vádlott barátnője miatt.

A főügyészség tájékoztatása szerint a vita elfajult, ezért az elsőrendű és a harmadrendű vádlottak lökdösődni kezdtek, majd kölcsönösen ütötték egymást. Az elsőrendű vádlott a beavatkozó negyedrendű vádlottat is megütötte, illetve a földre került férfi oldalába rúgott. Mindezt látva a másodrendű vádlott egy törött sörösüveggel leütötte az elsőrendű vádlottat, majd őt az árokban valamennyien megrúgták. A másodrendű vádlott kivételével valamennyi vádlott 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, azonban a sérülések jellegére és a bántalmazás módjára tekintettel az elsőrendű vádlott szándéka a két vádlott-társa vonatkozásában súlyosabb sérülés okozására irányult.

Az elsőrendű vádlott pénztárcája a dulakodás során kiesett, és személyes okmányaival együtt elveszett, ennek okán három nappal később a délutáni órákban odament a háza előtt füvet nyíró másodrendű vádlotthoz, és őt tette felelőssé a pénztárcája eltűnéséért. Dühében az asszonyt nekilökte a kerítésnek, illetve megfenyegette, hogy börtönbe juttatja és felgyújtja a házát.

A vádlottak cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottak ellen társtettesként elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban valamennyi vádlott vonatkozásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság az első- és a harmadrendű vádlott pártfogó felügyeletét is rendelje el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!