HAON Sziréna

2019.03.09. 10:22

Farsangi ünnepség alatt gyulladt ki a szertár a kismarjai iskolában

Hajdú-Bihar - A tűz miatt nagyjából százötven embernek kellett elhagyni a tornatermet, személyi sérülés nem történt. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Hajdú-Bihar - A tűz miatt nagyjából százötven embernek kellett elhagyni a tornatermet, személyi sérülés nem történt. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Csütörtökről péntekre virradó éjjel Bocskaikertben egy családi házhoz épített nyolcszor négy méter alapterületű faszerkezetű melléképület égett teljes terjedelmében. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

Délelőtt a hajdúszováti Arany János utca végén fél hektáron égett a száraz gaz és avar. A hajdúszoboszlói tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be. A tüzet feltehetően égő cigarettacsikk okozta.

Kismarja külterületén az államhatár irányában ötszáz négyzetméteren égett az avar. A létavértesi tűzoltók kéziszerszámokat használtak a tűz eloltásához.

Ugyanígy Kismarján, az általános iskola szertárában, a világítótestben zárlat keletkezett, és kigyulladtak a szertár berendezési tárgyai, miközben az iskolában zajlott a farsangi ünnepség. A tüzet a helyszínen tartózkodók porral oltó készülékkel eloltották. A kiérkező létavértesi és berettyóújfalui tűzoltók utómunkálatokat és a helyiség szellőztetését végezték el. A tűz miatt a tornatermet a rendezvényen tartózkodók - megközelítőleg százötven ember - elhagyták. Személyi sérülés nem történt.

Kora délután Vámospércsen két személygépjármű ütközött össze. A nyíradonyi tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben nem sérült meg senki.

Az esti órákban több avartűzhöz riasztották a tűzoltókat Hajdúdorog, Hosszúpályi, Bihartorda és Szakoly külterületére, ahol az elszáradt aljnövényzet, gaz és avar kapott lángra. Hajdúdorognál négyszáz négyzetméteren, Hosszúpályiban két helyszínen is, összesen ezerötszáz négyzetméter égett. Bihartorda külterületén foltokban négy kilométer hosszan kapott lángra az avar. Szakoly és Balkány között kigyulladt vágástéri hulladékot kellett oltani. A kiérkező tűzoltók kéziszerszámokat vetettek be, és vízsugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés sehol sem történt.

Kigyulladt egy családi ház késő este Hajdúszoboszlón. A ház tetőszerkezete, padlástere és két szobája égett. A debreceni és hajdúszoboszlói tűzoltók kihoztak két gázpalackot a lángok közül, és a tüzet vízsugárral fékezték meg. A családi házban egy felnőttet és egy gyermek élt, őket rokonoknál helyezték el. Közel ötmillió forint kár keletkezett, de a tűzben nem sérült meg senki.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -


[related-post post_id="4166771"]

[related-post post_id="4166393"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!