HAON Sziréna

2018.07.10. 10:21

Lakástűzhöz és fejreállt autóhoz riasztották a tűzoltókat

Hajdú-Bihar - Lakhatatlanná vált egy kétszintes hajdúszoboszlói ház, a város külterületén pedig fejtetőre állt egy autó.

Hajdú-Bihar - Lakhatatlanná vált egy kétszintes hajdúszoboszlói ház, a város külterületén pedig fejtetőre állt egy autó.

Hétfőn hajnalban riasztották a hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltókat egy hetven négyzetméteres alapterületű kétszintes családi házhoz Hajdúszoboszlón, a Tinódi utcába. A ház teljes terjedelmében lángolt a tűzoltók kiérkezésekor. Az épületben két ember tartózkodott, akik időben el tudták hagyni a helyszínt, így nem sérültek meg. A hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le.

Lesodródott a 3406-os útról, és fejtetőn állt meg egy autó Hajdúszoboszló külterületén. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, majd visszaállították a kerekeire. A mentőszolgálat az autó vezetőjét kórházba szállította.

Négyszáz négyzetméteres területen égett a száraz avar tegnap délután Hajdúhadházon, a Vénkert utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Fém szelektív hulladékgyűjtő füstölt tegnap délután Debrecenben, a Teleki és a Haláp utca kereszteződésében. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Letört egy faág tegnap délután Egyeken, a Hunyadi János utcában, és lezárta a fél útpályát, ezzel akadályozva a forgalmat. Az egyeki önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a faágat.

Létavértesen, a Vasút utcában egy negyven négyzetméteres családi ház konyhájában meghibásodott egy gázpalack. A létavértesi önkormányzati hivatásos tűzoltók védősugár mellett kiengedték a gázt, így az nem okozott kárt - zárta beszámolóját a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az egyenruhások az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 6 személyt fogott el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 főt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 11 személyt állítottak elő, köztük 4 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 14 esetben történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!