HAON Sziréna

2018.06.05. 14:14

Balesetet okozott a gyakorlatlan szoboszlói sofőr, édesanyja súlyosan megsérült

Debrecen - A baleset még tavaly szeptemberben történt a 4-esen: az autó egy táblának csapódott, amitől kétszer átfordult a tetején, majd a kerekein megállt. Most emeltek vádat az ügyben.

Debrecen - A baleset még tavaly szeptemberben történt a 4-esen: az autó egy táblának csapódott, amitől kétszer átfordult a tetején, majd a kerekein megállt. Most emeltek vádat az ügyben.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon az ellen a hajdúszoboszlói nő ellen, aki nagyfokú figyelmetlensége és gyakorlatlansága miatt okozott balesetet, amelyben az édesanyja súlyosan megsérült.

A vádlott 2014. óta rendelkezik jogosítvánnyal, azonban a baleset során vezetett gépjárművel addig csupán 110 kilométert tett meg, így kellően nem ismerte az autó sajátosságait.

2017. szeptember 25-én dél körül ideális időjárási, út- és fényviszonyok mellett indult el személygépkocsival Kaba irányába a 4-es számú főúton. Az autóban a jobb oldali első ülésen utazott az édesanyja.

A vádlott az Ebes és a Kaba közötti útszakaszon nagyfokú figyelmetlensége folytán lehajtott az útpadkára, majd fékezéssel ellenkormányzott, amitől az autó keresztbe fordult, és átsodródott a szemközti forgalmi sáv padkájára. Az ekkor már irányíthatatlanná vált jármű ott egy közlekedési táblának csapódott, amitől az autó kétszer oldalirányban átfordult a tetején, majd a kerekein megállt.

A baleset során a vádlott édesanyja 8 napon túl gyógyuló agyzúzódást, továbbá egyéb zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A hajdúszoboszlói nő KRESZ-szabályszegő magatartásával okozati összefüggésben jött létre a baleset, és annak eredményeként a sérülések, ezért az ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt ellene vádat, vádiratában vele szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt - olvasható az ügyészség honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!