HAON Sziréna

2018.05.31. 11:02

Nagy hiba volt versenymotort bízni erre a debreceni szerelőre

Debrecen - A szerelő nem tartogatta tovább ingyen a motort.

Debrecen - A szerelő nem tartogatta tovább ingyen a motort.

Tárolási díj fejében szétszedte és értékesítette a nála hagyott versenymotort egy debreceni szerelő; ellene a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon – közölte a Naplóval dr. Pocsai Edit címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, főügyész. A vádlott autószerelőként dolgozik. 2015. novemberében vette át javításra a későbbi sértett verseny-motorkerékpárját, és azt a műhelyében tárolta.

Csak javításról volt szó

A sértett a külföldi munkavégzése miatt majd csak 2016 nyarán jelent meg a vádlottnál, 50 ezer forint javítási költségben állapodtak meg, és a tulajdonos azt ígérte a szerelőnek, hogy visszamegy a motorért egy utánfutóval.

Újabb külföldi munkája miatt azonban erre nem került sor. A sértett testvére néhány hónap elteltével felkereste a vádlottat, aki ekkor már nem csak az 50 ezer forint munkadíjat, hanem 100 ezer forint összegű tárolási díjat is kért. Ezt a sértett testvére nem fizette meg, a motorkerékpár továbbra is a vádlott birtokában maradt.

A sértett 2017. június 7-én ment el a vádlott műhelyébe a járműért, azonban ekkor a vádlott közölte vele, hogy azt szétszedte és alkatrészenként értékesítette.

A vádlott a fenti cselekményével 250 ezer forint kárt okozott a sértettnek, melyről néhány alkatrész lefoglalásával és a sértettnek történő kiadásával 40 ezer forint megtérült.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Büntetésként próbára bocsátást kért, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el – tudatta az ügyészség.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!