HAON Sziréna

2018.03.26. 15:01

Olaj lángolt, autók égtek, de vasúti baleset is jutott hétvégére

Hajdú-Bihar - Megfeszített tempót követelt ez a hétvége a hajdú-bihari tűzoltóktól, rengeteg riasztás tarkította az ügyeletesek munkáját.

Hajdú-Bihar - Megfeszített tempót követelt ez a hétvége a hajdú-bihari tűzoltóktól, rengeteg riasztás tarkította az ügyeletesek munkáját.

Péntek reggel a debreceni Csapó utcában öt méter magasan nagyméretű jégcsapokat kellett a tűzoltóknak eltávolítani, mert azok veszélyeztették a járókelőket.

A délelőtt folyamán szintén Debrecenben, a Budai Ézsaiás utcában lehasadt egy tizenöt méter magas fa egyik ága, amely fennakadt a lombozat többi részén. Az ág gyalogos és közúti forgalmat veszélyeztette. A helyi tűzoltók emelőkosaras gépjárműn át motoros láncfűrésszel eltávolították a korhadt ágakat.

Péntek délben Debrecenben, a Kassai úton kigyulladt egy elektromos autó. A sofőr épségben el tudta hagyni a járművet, majd hívta a debreceni hivatásos tűzoltókat. Az egység percek alatt a helyszínre ért, az autó azonban már teljes terjedelmében lángolt. A tűzoltók kézi tűzoltó készülékekkel kezdték meg az elektromos autó oltását, majd szakaszosan, vízsugár segítségével fékezték meg a lángokat. A tűz nem terjedt át más járműre vagy közeli fasorra.

A mentőszolgálat kérte a debreceni tűzoltók segítségét, mert nem tudtak egy idős ember lakásába bejutni a Gorkij utcában. A tűzoltók károkozás nélkül behatoltak a sérülthöz, akit átadtak a mentőszolgálatnak.

Füstölni kezdett egy autó utastere Debrecenben, a Nagybánya utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a tűz már elaludt. A tűzoltók átvizsgálták a járművet és elvégezték a feszültségmentesítést. Nagyobb anyagi kár keletkezett.

Szombaton délelőtt vonattal ütközött össze egy személygépkocsi Debrecen-Józsán, a Szordasi úti vasúti átkelőben. A mozdony a sínről lesodródott, a rajta utazó húsz utasból két ember megsérült. A személygépkocsi vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította. A debreceni hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították.

Egyeken, a Bartók Béla utcában egy családi ház konyhájában meggyulladt a tűzhelyre tett olaj. Az egyeki önkormányzati tűzoltók kiérkezésére a házban lakók a tüzet eloltották. A tűzoltók az utómunkálatokat végezték el.

Délelőtt a debreceni hivatásos tűzoltók a Csók utcában egy társasház tetejéről jégcsapokat távolítottak el a magasból, mentő segítségével.

Behajtott egy lakóház udvarába, majd ott kiütötte a gázórát egy személyautó szombaton délután Hajdúsámsonban, a Vámospércsi úton. Az ütközés miatt a gáz szivárogni kezdett, ezért a területet a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat lezárta, amely három lakást érintett. A debreceni tűzoltók a gázszolgálató szakembereivel megszüntették a szivárgást. Az eset során senki nem sérült meg.

Kéményben lerakódott korom izzott szombat délután Tiszavasváriban, a Báthori utcában. A tiszavasvári és a hajdúnánási tűzoltók kiérkezése előtt a ház tulajdonosa egy kerti slaggal eloltotta a tüzet. A tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolították el a lerakódott kormot. Az ingatlan más módon fűthető maradt.

Püspökladányban, a Posta utcában egy mikrobusz és egy személygépkocsi ütközött össze késő délután. A püspökladányi hivatásos tűzoltók elvégezték a járművek feszültségmentesítését. A baleset tíz embert érintett, többen megsérültek.

Debrecenben, a Bethlen utcában egy harmadik emeleti lakás erkélyéről lelógott egy nagyméretű lemezdarab, ezzel veszélyeztetve a járókelőket. Vasárnap délután riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat, akik kihúzós létrán át eltávolították a lemezdarabot.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!