haon-sportoldal

2008.10.09. 11:38

Fehérvár-Loki: Egyenlőtlen feltételek mellett

<p>Székesfehérvár - Tíz emberrel sem játszott alárendelt szerepet a vendég debreceni gárda Fehérváron, de a visszavágón 1-0-ra, vagy több góllal nyerni kell.</p>

A REAC szombati kiütése után nem volt sok idejük ünnepelni a DVSC-TEVA játékosainak, ugyanis szerdán már Magyar Kupa mérkőzésen volt jelenésük Fehérváron.

A vendéglátók is remekül hangoltak a kupaütközetre, ugyanis a hétvégi bajnokin 4-1-re verték hazai pályán a Paks gárdáját. Mivel a két együttes legutóbbi kupameccsei kivétel nélkül kiélezett küzdelmet hoztak, így minden adott volt az izgalmas csatához. Ahogyan az várható volt, a televízió "jóvoltából" éjjeli időpontra került meccs nem hozott nézőcsúcsot a Sóstón.

Csernyánszki kiállt

A fehérváriak kezdték agilisabban a játékot, az elején Simek négyszer ment el szinte zavartalanul a jobb oldalon, a védelem csak bottal tudta ütni a nyomát, de szerencsére a hazai csatárok elrontották a helyzeteket.

A Debrecen azonban hamar összeszedte magát és kijött a kezdeti enyhébb szorításból, amikor egy bírói hiba beleszólt a mérkőzés alakulásába. Csernyánszki Norbert lépett ki a tizenhatoson kívülre, az érkező Sitku pedig nagyot esett mellette és a partjelző intésére Szabó Zsolt kiállította a debreceni kapust.

Ennek megfelelően a Loki játéka a biztonságot igykezett előtérbe helyezni, a Fehérvár pedig két nagy helyzetét elpuskázta az első félidőben. A vendégek úgy vonulhattak az öltözőbe, hogy az eredeti terveiket át kellett értékelniük a korai piros lap miatt.

Gólok és lapok

A második felvonás elején semmi jele nem volt annak a nem elhanyagolható ténynek, hogy a hazaiak eggyel többen vannak a pályán, tanácstalanság jellemezte a fehérvári játékot.

Aztán ahogyan az lenni szokott, derült égből megjött az ellenfél gólja, egy megugrás után a dunántúliaknál volt az előny.

A lokisták, mintha a bajszukat ráncigálták volna meg, rögtön ritmust váltottak és egy nagyszerű Leandro lövéssel percek múlva kiegyenlítettek! A körülményeket figyelembe véve különösen jól alakult a találkozó, a Fehérvár egyáltalán nem rohamozott veszélyesen, a visszavágóra való tekintettel a Loki érezhette magát kellemesebb helyzetben.

Ám ekkor egy újabb figyelmetlenség miatt ismét hátrányba kerültek a piros-fehérek és a mérkőzés vége felé már kissé szűkében voltak az erőnek és a hitnek a vendégek.

A meccs hajrájában kiállították Horváthot és Dudut is, utóbbit szövegért, de az eredmény már nem változott. A visszavágón megvan az esély, hogy a Loki kivívja a továbbjutást a Magyar Kupa ötödik fordulójában

Jegyzőkönyv
Fehérvár-DVSC-TEVA Székesfehérvár, 1000 néző, Vezette: Szabó Zs. Fehérvár: Sebők-Horváth, Sifter, Polonkai (Pavlicsics), Mohl, Koller, Farkas, Simek (Kulcsár), Andic, Vujovics, Sitku. DVSC-TEVA: Csernyánszki- Mészáros, Komlósi, Takács, Leandro, Nagy, Demjén, Szakály(Dombi), Huszák, Oláh (Dudu), Kerekes (Verpecz) Gól: Vujovics 2, illetve Leandro Kiállítva: Csernyánszki a 20. percben, Horváth 89, Dudu 90. Sárga lap: Horváth, Dombi
.




-

-


--T.N.-

  • Fehérvár - DVSC-TEVA
  • Szó sincs arról, hogy gödörben lennének
  • Bernáth, nem vagyunk a Bayern
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!