haon-sportoldal

2008.10.07. 17:17

Erős emberek küzdenek meg Debrecenben

<p>Debrecen – Szakmailag a legnehezebb versenyszámok várják a Strongman Szuperkupára kvalifikált versenyzőket október tizenkettedikén, 14 órától a Cora parkolóban, ahol az ország legerősebb emberei csapnak össze.</p>

Négy hajdú-bihari indulónak is szurkolhatunk: Sárai István junior fekvenyomó Európa-bajnoknak Egyekről, a szoboszlói Lukács Krisztián rendőr magyar bajnoknak, az idei magyar bajnoknak és világ legerősebb embere GP 4. helyezettjének, a földesi Szabó Zsoltnak, illetve Malatinszky Tamásnak, aki tavaly nyert nemzeti bajnokságot.

Szabó egyébként erőemelésben is kiválóságnak számít a 400 kg fölötti guggolásával és felhúzásával. A verseny érdekessége még, hogy indul Kathi Béla (HTE) tertépítő világbajnok, fekvenyomó európabajnok is.

A versenyzők a következő versenyszámokban mérhetik össze erejüket: 400kg-os lengősúly cipelés, 15 tonnás kamionhúzás, autóval guggolás, 80kg-s egykezes nyomás fej fölé, és autóemelés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!