haon-sportoldal

2008.09.17. 15:07

Marad a névadó szponzor a kézis lányoknál

<p>Debrecen – Meghosszabbította a névadószponzori szerződést a Debreceni Gyógyfürdő Kft. a DVSC női kézilabdacsapatával: így a gárda a 2008/09-es idényben változatlanul DVSC-Aquaticum néven lép szerepel.</p>

Az erről szóló szerződést szerdán a sajtó nyilvánossága előtt írta alá Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. és Baranyai Antal, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője.
Mint Fazekas Lajos kifejtette, 2007 februárja óta támogatják ily módon a Lokit, s tavaly megegyeztek arról is, hogy az Aquaticum a következő szezonban is élhet a névszponzorálás lehetőségével.

A csapat a hazai élvonalban szerepel, továbbá nemzetközi kupákon képviseli a várost, így jó esélyt nyújt az Aquaticum márkanév minél szélesebb körű megismertetésére. Tavaly például román csapattal is találkoztak a nemzetközi porondon, s a cívisvárosi cégnek különösen fontos a román piac – hangsúlyozta az ügyvezető.

Így nem meglepő, hogy a támogatás feltételei közé tartozik, hogy nemzetközi kupában is induljon az alakulat, s ez teljesül. A szponzoráló cég a hazai bajnokságban elért helyezés függvényében támogatja a Lokit, azaz akkor kapják meg a teljes összeget – 15 millió forintot –, ha az első négy hely valamelyikén végeznek. Amennyiben ennél rosszabb lesz az eredmény, akkor csak az említett pénz egy része érkezik a DVSC-hez.
A szerződés részeként a lányok részt vesznek az Aquaticum márkanév népszerűsítésében, ennek részleteit azonban még ezután dolgozzák ki – tette hozzá Fazekas Lajos, aki azt is elárulta: hosszabb távon szeretnék a kézilabdacsapattal reklámozni az Aquaticumot.
– Jó együttműködés alakult ki tavaly – kezdte Baranyai Antal. – A bajnokságban az első-negyedik helyezés a cél, reméljük, dobogós helyet tudunk elérni. A nemzetközi kupában is szeretnénk minél több fordulón túljutni, az első meccset egy olasz csapattal vívjuk meg. Bízunk benne, hogy minél több támogató csatlakozik még ehhez a sorhoz.
A kézilabda kft. ügyvezetője újságírói kérdésre elmondta, 160-180 millió forint a teljes költségvetésük a szezonra – vannak még tételek, amelyeket nem ismernek, például a nemzetközi kupaszerepléssel járó kiadásokat. Az üzletember megjegyezte, jelenleg úgy véli, nem lehet probléma, gond nélkül végig tudják csinálni az évet.
– Reális cél a bajnokságban az első négybe jutás – jelentette ki Bakó Botond, a csapat vezetőedzője. – Két jó ellenfélen vagyunk túl sikeresen, ami megadja a kellő motivációt.
A szakember szerint jó úton járnak, s még jobban össze fog forrni a csapat a közeljövőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!