haon-sportoldal

2008.07.04. 18:06

Kemény alapozás előtt a fiúk

<p>A játékosok sokat találkoznak majd a labdával a felkészülés során.<BR /></p>

A DKSE-Debrecen Airport NB I-es férfi kézilabdacsapatánál július 14-én megkezdik a felkészülést a következő szezonra. Kovács Mihály vezetőedző rengeteg munkát és edzőmeccset tervezett be a szezon kezdetéig, az első héten napi két edzéssel indítanak a fiúk Debrecenben.

Naponta háromszor

Július 22-én, kedden Tapolcára mennek edzőtáborozni, ahol már napi három edzés szerepel a programban. A tavalyihoz képest kicsit más jellegű lesz a felkészülés, az állóképesség javításán kívül a játékosok többet találkoznak majd a labdával, az új fiúkat ugyanis időben be kell építeni a csapatba.

Tapolcán augusztus 1-éig maradnak és legalább két meccset is játszanak majd a DKSE-sek, egyet a Veszprémmel, egyet pedig a Csurgóval. Az edző legalább 14-15 felkészülési találkozót szeretne játszani.

A debrecnei fiúk megmérkőznek például Mezőkövesd és Gyöngyös csapatával, valamint a hazai rendezésű tornán három külföldi együtessel is. Ami a Debrecen város nagydíjáért kiírt nemzetközi tornát illeti: az immár hagyományos eseménynek ezúttal augusztus 22-23-án ad otthont a Hódos Imre-sportcsarnok. Az ellenfelek: a szlovákiai Kassa, a romániai Székelyudvarhely és a sokszoros Afrika-bajnok MCA Algír gárdája.

Természetesen vannak új fiúk is a csapatnál: a beállós pozíciójára ukrán kézilabdázóval kötött megállapodást a DKSE. Artem Visnyevszky a Portovik Juzsnij gárdájától érkezik.

A 24 éves, 202 centiméter magas játékossal 1+1 éves szerződést kötött a klub. A balátlövő posztjára szlovák kézist igazolt az egyesület. Farkasovszky Martin szintén 24 éves, az előző szezonban a cseh bajnok Banik Karvina csapatában kereste kenyerét. A 196 centiméter magas játékossal egy évre szóló megállapodást kötöttek.

Teljes a keret

A keret immár teljes, csak a rend kedvéért az új fiúk: Pálos Gábor (Győr), Csikós Lajos (Orosháza), Juhász Károly (Százhalombatta), Artem Visnyevszky (Portovik Juzsnij), Farkasovszky Martin (Banik Karvina). Változás továbbá a korábban közöltekhez képest, hogy Ambrus József is a csapat tagja marad, rá védekezésben számít majd Kovács Mihály vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!