haon-sportoldal

2008.05.28. 14:52

Öt világbajnok a Főnixben

<p>A Magyar Kézilabda Szövetség idén ünnepli 75. születésnapját, ennek az évfordulónak az alkalmából mérkőzik meg egymással a magyar nemzeti csapat és az Európa-válogatott.</p>

Sinka László főtitkár elmondta: szombaton díszközgyűlést tart a szövetség, ahol ott lesz a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elnöke, Hasszan Musztafa és az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) első embere, Tor Lian is.

Öt világbajnok

A női válogatott a díszközgyűlés után Debrecenbe utazik, ahol vasárnap az Európa-válogatottal csap össze. Sinka László közölte: rengeteg klasszis elvállalta a szereplést, sokan pedig csak azért nem tudták elfogadni a meghívást, mert a hétvégén több Európa-bajnoki selejtezőt is rendeznek. Öt világbajnok, valamint három magyar kiválóság, Görbicz Anita, Pálinger Katalin, és a néhány éve visszavonult Pádár Ildikó is helyet kapott a kontinens legjobbjai között.

Hajdu János, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelentette: a gálamérkőzés nem része az olimpiai felkészülésnek. Hajdu elárulta, hogy a vasárnapi találkozó után a lányok háromhetes pihenőt kapnak, majd június 23-án kezdődik meg a felkészülés a pekingi játékokra. A tréner azt még nem tudja, hogy pontosan kikkel vág neki az ötkarikás megmérettetésnek, június 2-án hirdeti ki a keretet.

A lányok után a fiúk

A férfi válogatottra is fontos mérkőzések várnak, hiszen június 7-én világbajnoki-selejtezőt játszanak Skaliczky László tanítványai. A szakember elmondta: sajnálják, hogy nem tudták kiharcolni az olimpiai szereplés jogát, de most az a legfontosabb, hogy kijussanak a 2009-es horvátországi vb-re. A selejtezők előtt – május 29-én és 30-án – két felkészülési meccset játszik a magyar nemzeti együttes Litvániával. Skaliczky László szerint ezeken a mérkőzéseken begyakorolhatják azokat az elemeket, amelyeket a bosnyákok elleni június 7-i és 14-i világbajnoki selejtezőkön hasznosítani tudnak majd.

 

A magyar keret a vasárnapi gálára.
Kapusok: Pálinger Katalin, Herr Orsolya, Pastrovics Melinda. Mezőnyjátékosok: Vérten Orsolya, Kirsner Erika, Tóth Tímea, Szűcs Gabriella, Görbicz Anita, Ferling Bernadett, Hornyák Ágnes, Tomori Zsuzsanna, Kovacsicz Mónika, Lovász Zsuzsanna, Szamoránsky Piroska, Borbás Rita, Pigniczky Krisztina.

Az

 

 

 

 

 

Európa-válogatott tervezett kerete.
Kapusok: Pálinger Katalin, Inna Szuszlina (orosz), Valérie Nicolas (francia). Mezőnyjátékosok: Valentyina Radulovics (macedón), Kari Mette Johansen (norvég), Ljudmila Posztnova (orosz), Görbicz Anita, Irina Poltorockaja (orosz), Linn Kristin Riegelhuth (norvég), Emilija Turej (orosz), Simona Gogirla (román), Sophie Herbrecht (francia), Oana Soit (román), Georgeta Teodora Denis-Vartic (román), Pádár Ildikó. Edző: Jevgenyij Trefilov (orosz), Marit Breivik (norvég).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!