haon-sportoldal

2008.05.09. 13:43

Máté, Sándor: túl a műtéten

<p>Debrecen - A jövő héten a kiírtnál egy nappal később fogadja a Loki a Fehérvárt.</p>

A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága – az érintett klubok kérelmére – úgy döntött, megcseréli a Soproni Liga 28. fordulójába kiírt DVSC-TEVA–FC Fehérvár, és Újpest FC–Győri ETO bajnoki meccsek kezdési időpontját, így a szerdai Ligakupa-mérkőzés után csapatunk május 17-én, szombaton 13 órakor fogadja a Fehérvárt.

Mint ismert, a DVSC és a Fehérvár játssza a Ligakupa nagydöntőjét. Az első mérkőzést május 14-én rendezik Székesfehérvárott. Ugyanez a két csapat két nappal később találkozott volna bajnokin is, de a túl közeli időpont miatt az érintett klubok kérték a módosítást, amelybe a szövetség beleegyezett – tájékoztat a klub honlapja.

További hír a Loki háza tájáról, hogy pénteken a székesfehérvári Szent György Kórházban Abkarovics Géza artroszkópos eljárással sikeresen megoperálta Máté Pétert, aki még a Siófok elleni Ligakupa-meccsen szenvedett keresztszalag-szakadást a bal térdében. A játékosnak nem ez az első ilyen sérülése: másfél évvel ezelőtt még az angol Reading légiósaként szakadtak el a szalagjai, akkor a jobb lábában.

A szakadásokat saját ínnal, vagy gyárilag előállított implantátummal lehet pótolni. Máté Péter előbbi mellett döntött, hiszen még fiatal, de a felépülés ebben az esetben kicsivel hosszabb időt vesz igénybe. A védő legalább fél éves kihagyásra számíthat.

Abkarovics Géza Máté Péter mellett Sándor Tamást is megoperálta Székesfehérváron. Mint ismert, a csapatkapitány térdproblémákkal küszködött, injekciós kúrán is részt vett, amely azonban nem volt hatásos, a lába ismét bedagadt. A műtétre éppen azért volt szükség, hogy a sérülés pontos hátterére fényt derítsenek, felállítsák a diagnózist. Az első információk szerint középpályásunkra hat hetes kényszerpihenő vár, ami azt jelenti, hogy számára befejeződött az idény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!