haon-sportoldal

2008.05.20. 17:00

Lipi hiába parádézott

<p>Brno - Noha a hetedik helyen végzett a Brno-i Európa Kupa futamon a triatlonista Lipták Tamás, ám így sem sikerült olimpiai kvótát szereznie</p>

Alanyi jogon már nem juthat ki Pekingbe a Debreceni Sportcentrum Kht. kiváló triatlonistája, Lipták Tamás, miután a csehországi Brnóban rendezett triatlon Európa Kupa-versenyen nem sikerült annyi hellyel megelőznie a szlovák Pavel Simkót, hogy a kontinentális ranglistán elé kerüljön.

A debreceni sportoló élete egyik legjobb eredményét elérve a hetedik helyen végzett a sűrű mezőnyben, ám mivel riválisa a 17. pozícióban zárt, ezért nem jött össze a helycserés támadás, így az Európa-ranglistáról – melyen a kvótához nem jutott nemzetek versenyzőit rangsorolták

Simkó szerzett olimpiai indulási jogot, mint ranglistaelső. Érdekesség, hogy Lipi a ranglista-viadalokon rendre legyőzte szlovák riválisát, kivéve a múlt hétvégi Lisszabonban rendezett Eb-t, amelyen vetélytársa már-már csodával határos módon a 6. helyen futott be.

Lipták Tamás így az elsőszámú Európa-ranglistás tartaléknak számít az ötkarikás játékok szempontjából, ugyanakkor csak abban az esetben van esélye a pekingi indulásra, amennyiben a világranglista alapján a magyarKuttor Csaba nem szerez kvótát.

 Kuttor jelenleg nincs kvalifikációt érő pozícióban, de neki még van egy esélye, ehhez azonban jól kell szerepelnie júniusban a vancouveri világbajnokságon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!