haon-sportoldal

2008.05.13. 13:45

Kamuti Jenő Egyetemi Vívóbajnokság

<p>Debrecen - A DEAC vívószakosztálya, amely leginkább kardozókból áll, valamint a szintén debreceni DHSE-PMD vívóklub, valamint a Debreceni Egyetem Sportigazgatósága a finálét illusztris környezetben, a Debreceni Egyetem díszudvarában rendezheti május 15-én, 14 órai kezdettel.</p>

A névadó Dr. Kamuti Jenő (csak a legnagyobb eredményeket számba véve: világbajnok 1957-ből, majd egészen 1972-ig bezárólag két-két olimpiai második, illetve negyedik helyet szerzett, hogy az öt Universiade-sikerről ne is beszéljünk) is ott lesz az eseményen. Sőt, Jenő tőrt is ragad, ha rajta múlik, ha lesz ellenfele.

Az alábbi programból kitűnik, hogy a három fegyvernem helyi egyetemi legjobbjai mellett lesznek szenior-mérkőzések, táncos, természetesen a vívásra koreografált betétprogram és egyéb kuriózum.

A profi fémpáston, elektromos eredményjelzővel, szakkommentátorral zajló bő kétórás gála érdekes, látványos, ugyanakkor előkelő szórakozást nyújthat majd minden érdeklődőnek.

Vélhetőleg nem is találhattak volna jobb helyszínt egy egyetemi vívóversenynek, mint a főépület pompás díszudvarát.

A fővédnök maga Prof. Dr. Fésüs László rektor, valamint Prof. Dr. Nyirkos István örökös tiszteletbeli DEAC elnök, valamint Nagy Ágoston sportigazgató. Az asszókat a műsorvezető Horváth Attila, korábbi sikeres vívó kommentálja.

PROGRAM:

14.00-kor megnyitó, köszöntők, bírák bemutatása. Utána a női karddal kezdődnek a döntők, majd a férfi párbajtőrözők folytatják, az első szünet előtt pedig a női tőrözők fejezik be a program ezen részét (egy-egy mérkőzés lesz csak, miután a selejtezők két-két legjobbja került be a finálékba). Várhatón
14.50-től láthatjuk a táncos bemutatót, aztán irány vissza a pástra! A férfi tőr, a női párbajtőr és végül a férfi kard döntőire kerül sor. Ezeket gálameccsek követik
15.35-től minden fegyvernemben, a tervek szerint délután negyed ötkor pedig Dr. Kamuti Jenő köszöntése során tapsolhatunk, aki tavaly szeptemberben töltötte be a hetvenedik életévét, ám még mindig fitt, mosolygós és tettre kész. A díjátadás utáni állófogadás zárja a vívó-napot a Debreceni Egyetemen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!