haon-sportoldal

2008.05.05. 17:22

Ez messze volt a profizmustól...

<p>Nagykanizsa - Kellemetlen vereséget szenvedett Nagykanizsán a DEKE férfi kosárlabdacsapata, így saját dolgát nehezítette meg a feljutásért vívott harcban.</p>

Egy feljutásra ítélt gárdához méltatlan teljesítményt nyújtott a Debreceni Egyetem Kosárlabda-egyesület (DEKE) alakulata a Nagykanizsa otthonában, így a Walke Károly irányította hajdúságiak vereséggel voltak kénytelenek hazatérni a zalai városból.

Óriási esélyt szalasztott el a DEKE együttese, hiszen amennyiben győztek volna Kanizsán, úgy szinte már biztosan az első helyen végeznek a másodosztályú pontvadászatban.

A vasárnapi ütközetben azonban több kulcsjátékos is gyengén teljesített, így a cseppet sem acélos hazaiak megfricskázták a jóval profibb csapatnak gondolt – érdemes elolvasni Walke mester nyilatkozatát(!) – vendégeket.

Nincs mit szépíteni, ez szégyen, ám mivel még két forduló hátravan a bajnokságból, és egy győzelemmel még mindig a nagy rivális Veszprém előtt áll a tabella élén a DEKE, ezért még az is előfordulhat, hogy a kanizsai vereség csupán egy rémálom marad.

Ádám Béláék még kétszer lépnek pályára a szezonban, és emberi számítások szerint egy győzelmet aratva is már elérhetik céljukat, a feljutást. Május 10-én, szombaton a Sopront fogadják a cívisvárosiak, míg az utolsó fordulóban Veszprémbe látogatnak.

 Amennyiben a gárda nyer a SMAFC ellen, úgy egy harminc pontnál kisebb különbségű veszprémi vereség is belefér a pakliba...

Walke Károly: – Fájdalom volt nézni, hogy egy olyan gárda, amelynek az egyik kulcsjátékosa a szünetben vidáman szalámis szendvicset eszeget hanyatt dőlve – megosztva azt a trénerével –, így elver bennünket, egy elvileg profi mentalitású együttest… Óriási esélyt szalasztottunk el!

Férfi kosárlabda NB I. B csoport.
Nagykanizsa–DEKE 90–79 (14–19, 28–15, 24–15, 24–30).
DEKE: Erdei 5, Ádám 7/3, Tóth G. 18/12, Takács D. 17/3, Kennerly 16. Csere: Varró 7, Gócs 7/3, Becsky, Kovács I., Lefler. Edző: Walke Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!