haon-sportoldal

2008.05.20. 17:18

Csalódás, de nem tragédia

<p>Az impozáns hajdúszoboszlói Hotel Silver-ben tartott évadzáró sajtótájékoztatót kedden délelőtt a DKSE-Airport Debrecen férfi kézilabda csapata.</p>

Az eseményen részt vettek az egyesület játékosai, Csonka Tibor elnök, Kovács Mihály vezetőedző, valamint Pajna Zoltán.

Az összejövetelen a felszólalók egyaránt beszéltek múltról, jelenről, jövőről. Elfáradtak.

Csonka Tibor beszédét a 2007/2008-as évad értékelésével kezdte.

– Sokan kérdezik tőlem, hogy mi történt a célkitűzésekkel? Erre a válaszom: az történt, hogy nem értük el a célkitűzést.

Megesett ez már mással is, és bár a hetedik hely nem a legjobb teljesítmény, de azért ez sem lebecsülendő, hiszen idén először két fronton is helyt kellet állnunk, és úgy gondolom a nemzetközi porondon sem vallottunk szégyent.

A bajnokság végére azonban elfáradtak a játékosok, a szerencse is elhagyott bennünket, és ami még meghatározó volt az év végi helyezésünk szempontjából, hogy döntő pillanatokban nem volt mindig mindenkinek a helyén a szíve.

De most már kár siránkozni, a jövőre kell koncentrálni!

Csonka Tibor az új játékosokkal kapcsolatban annyit mondott, hogy Juhász Károllyal megállapodott a klub, s már meg is száradt a tinta a szerződésen. További neveket nem említett az elnök, de annyit elárult a csapat átlag életkora csökkenni fog, hiszen egyre több tehetséges fiatal kopogtat a felnőtt csapat ajtaján.

Versenyhelyzet kell

A vezetőedző, Kovács Mihály bár csalódottságát fejezte ki, mégsem tragédiának fogja fel a hetedik helyezést, és mint mondta: részsikerek igenis szép számmal akadtak a mögöttünk álló évadban, csak kár, hogy egy szerencsétlen meccsel elúszott minden.

A jövő szempontjából a vezetőedző a következőket mondta:

– Nem jobb csapat kell, csak eredményesebb!

Úgy kell kialakítani a jövő csapatát, hogy minden poszton két ember legyen, és kialakuljon egy igazságos versenyhelyzet a játékosok között.

A legfontosabb cél: kiszolgálni és a szórakoztatni a közönséget és a szponzorainkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!