haon-sportoldal

2008.05.08. 14:06

A földesi Szabó Zsolt a legerősebb magyar!

<p>Debrecen - Szabó Zsolt minden idők legerősebb hazai erősembere! – nyilatkozta a Naplónak Kathi Béla testépítő világbajnok,aki a főszervezője volt a Hajdúböszörményben megrendezett erősember magyar bajnokságnak.</p>

Power Bécó állítását aligha tudná bárki is cáfolni, hiszen a hét végén lezajlott, a teljes magyar élmezőnyt felvonultató viadalon a földesi Szabó Zsolt győzedelmeskedett, így kvalifikálta magát a közelgő világversenyekre!

A bihari legény mögött a második helyen a tavalyi bajnok Malatinszky Tamás végzett, és a mezőny erősségét jelzi, hogy Darázs Ádám, aki már a nemzetközi porondon is letette a névjegyét, csak az ötödik helyen végzett.

Szabó Zsolti minden számban remekül teljesített, de traktorkerékforgatásban különösen nagyot alkotott, hiszen országos csúccsal örvendeztette meg a hajdúböszörményi közönséget. Az 500 kg-os kereket 30 másodperc alatt ötször forgatta át! Végül a kilenc számból ötben győzedelmeskedett, és ezzel a teljesítménnyel nemzetközi szintű erősemberré vált – állítja a barát, Kathi Béla.

Szabó Zsolt a jövőben külföldi versenyeken is próbál bizonyítani ,és a szakértők véleménye szerint minden esély megvan rá, hogy betöltse azt az űrt, amit az utóbbi években a magyarok hagytak a nemzetközi porond élmezőnyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!