haon-sportoldal

2008.04.30. 21:37

Hátrányos helyzetben a Loki

<p>A Ligakupa döntőjének első felvonásán kétgólos hátrányba került a DVSC.</p>

A Ligakupa tavaszi sorozatának döntőjében a Loki a Győrrel csatázik a végső győzelemért. A két mérkőzésből álló párviadal első összecsapását a Rába-partján rendezték. A csapatok szakvezetői nem szakítottak az eddigi hagyományokkal, azaz főként a fiataloknak szavaztak bizalmat a meccsen.

Elrontott hajrá
A mérkőző felek a mezőnyben tetszetős játékkal is előrukkoltak, ám a küzdelem a két 16-os között zajlott, veszélyt nem tudtak kialakítani a kapuk előtt. Kiegyenlített volt a küzdelem, bár a Loki birtokolta többet a labdát, ám a hazaiak egy-két megindulása nagyobb riadalmat okozott a védők körében. Lényegében a semmiből szerezte meg a vezetést a Győr az első játékrész hajrájában, amihez kellett Szűcs óriási hibája, aki a 16-os előterében eladta a labdát, Traoré köszönte a lehetőséget, kiugratta Tokodyt, aki higgadtan csavarta a labdát a bal sarokba. Két perc múlva tovább nőtt a hazaiak előnye, egy kapu előtti kavarodás végén Nagy Zoltán buktatta Csermelyit, a megítélt büntetőt Dudás magabiztosan értékesítette. A huszáros hajrájának köszönhetően Egervári Sándor tanítványai kétgólos előnnyel vonultak pihenőre, ami igazából akár három is lehetett volna, ám az utolsó ziccert elrontották a vendéglátók.

Helyzet nélkül
A második félidő első felében egyáltalán nem látszott a debrecenieken, hogy hátrányban vannak és ezt le akarják dolgozni, ugyanis egyetlen komolyabb helyzetet nem tudtak kidolgozni a lokisták. Ráadásul a középpályán és hátul kapkodtak, pontatlanul játszottak a piros-fehérek, amit a győriek ki is használtak, hiszen többször is remek lehetőségük adódott Csernyánszki kapuja előtt, ám nem tudtak élni a sansszal. A meccs hajrájában Sztojkov egy egyéni akció végén távoli lövéssel próbálkozott, ami a legkecsegtetőbb hajdúsági kísérlet volt, ugyanis a kapufán csattant a labda. Erre a lövésre egy fejes volt a győriek válasza, ami szintén kapufára pattant. Az összképet tekintve a Győr kétgólos győzelme megérdemelt, ugyanis éltek a kínálkozó alkalmakkal, ugyanis eljutottak odáig, míg a Debrecen ezen a napon nem jeleskedett a helyzetek kialakításában. Természetesen a DVSC számára nincs még semmi veszve, hiszen a jövő heti debreceni visszavágón még ledolgozható ez a hátrány és elhódítható a kupa. A Loki legközelebb szombaton lép pályára, a bajnoki összecsapáson a REAC vendégeskedik Debrecenben – jegyeket elővételben a szokásos helyeken már meg lehet vásárolni.

Mesterszemmel
Egervári Sándor: - Míg mi két gólt rúgtunk, nem kaptunk egyet sem és ez a visszavágóra nagy sanszot jelent. Felszabadult, örömfocit kértünk a játékosoktól a meccs előtt, szerencsére megfeleltek az elvárásunknak.
Herczeg András: - A Győr jobb volt, megérdemelte a győzelmet. Számunkra adott a feladat: le kell dolgoznunk a hátrányt a debreceni visszavágón.

Győri ETO FC – DVSC-TEVA 2-0 (2-0)
Győr, 1000 néző. Vezette: Vad II (Tóth V., Farkas)
Győr: Varga Z. – Dorogi, Kovács Z., Varga R., Varga L. (Sánta, 77.) - Kiss M., Eugene, Traoré (Jäkl, 59.), Dudás – Tokody (Copa, 46.), Csermelyi
DVSC-TEVA: Csernyánszki - Nagy Z.(Lucas 80.), Szűcs I., Takács Z., Fodor M. – Spitzmüller, Demjén, Sztojkov, Rezes (Éles 60.) – Bogdanovics (Szilágyi 67.), Chigou
Gólszerző: Tokody (40.), Dudás (43., 11-esből)
Sárga lap: Takács Z. (65.), Éles (71.), Varga R. (80.), Chigou (82.)

Élő közvetítés

A ma esti Győri ETO FC – DVSC-TEVA élő közvetítés technikai problámák miatt elmaradt. Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk.

A Szerkesztőség

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!