haon-sportoldal

2007.12.03. 13:46

Alaposan átgondolt döntések a Lokinál

<p>Debrecen - A meglepetésszerű edzőválasztások mögött mindig is átgondolt, alaposan megfontolt döntések voltak, ugyanúgy, ahogy Szentes, Supka és Beránek kijelölésekor, most is, az új szakmai stáb megbízásakor – állítja Szima Gábor, az elnök.</p>

A Loki első embere úgy érzi, az előző három tréner, illetve a szakmai stábjuk bizonyította, miért éppen őket választották a debreceni csapat élére, hiszen Szentessel két bajnoki bronzot, egy Magyar Kupa ezüstöt, Supkával két bajnoki aranyat, míg Beránekkel egy bajnoki címet és egy Magyar Kupa ezüstöt szerzett a klub. A többségi tulajdonos biztos benne, hogy a Herczeg András, Zoran Szpisjak, Bücs Zsolt, Mező József edzői teammel is jól választottak.

HAON: Árulja el, Miroslav Beránek, azzal a bejelentéssel, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését a Lokinál, elébe ment a dolgoknak? Valóban nem a cseh szakemberrel képzelték el a csapat jövőjét a klub háza táján?
Szima Gábor: Előre nem lehetett sejteni, milyen döntést hoz a DVSC Futball Szervező Zrt. igazgatótanácsa, miután meghallgatta volna Miroslav Beránek beszámolóját.

HAON: Az illetékesek ismét nem hazudtolták meg magukat, hiszen újfent olyan trénert bíztak meg a Loki irányításával, akinek a kinevezése meglepetést okozott a szurkolók körében.
Szima Gábor: Szentes Lázár, Supka Attila és Miroslav Beránek kinevezése is meglepetésszerű volt, de az eredmények mindig azt mutatták, jó határozatot hoztunk. Azért ki kell hangsúlyoznom, hogy valamennyi esetben átgondolt, alaposan megfontolt döntés született, azaz egyszer sem a hasunkra ütve választottunk szakvezetőt a DVSC élére. Most is körültekintően jártunk el az új szakmai stáb kijelölésekor és biztos vagyok benne, hogy ismét jó döntést hoztunk.

HAON: Herczeg András neve már nem egyszer merült fel jelöltként a szakvezetői poszta, ám annak ellenére, hogy helyet kapott a stábban, mégsem ő irányíthatta a munkát. Mi volt az, ami korábban nem, de most Herczeg András felé billentette a mérleg nyelvét?
Szima Gábor: Herczeg András az előző három edzőváltás alkalmával is jelölt volt, a közvélemény most is folyamatosan említette a nevét. Úgy érzem, a tréner most érett meg arra, hogy jól vezesse a DVSC-TEVA szakmai stábját. Mögötte van három év tapasztalat, három bajnoki cím, amelyben tevékenyen részt vett, s ha ezekből a jó dolgokat megtartja, és az elkövetett hibákat kiküszöböli, akkor ez a csapat még eredményesebb, még jobb lehet. Ismerem őt, tudom, hogy teamben akar dolgozni, biztos vagyok benne, a kollégáit igazi partnerként kezeli majd, nem egyedül, hanem velük együtt akarja meghozni a döntéseket, ezáltal a szakmai stáb eredményesebb lehet.

HAON: A bejelentéskor azért volt meglepő, hogy a debreceni edző lett a szakvezető, mert korábban azt nyilatkozta, nem megfelelően felkészültek a hazai trénerek.
Szima Gábor: Általánosságban beszéltem és már akkor is kiemeltem, hogy vannak kivételek.

HAON: De biztos, ami biztos alapon azért szükség volt egy külföldi szakemberre is a stábban?
Szima Gábor: Amióta bajnoki címet nyer a DVSC alakulata, mindig volt külföldi edző a csapat körül. Ezek a szakemberek mindig nagyon sokat segítettek a Lokinak, és biztos vagyok benne, hogy Zoran Szpisjak hozzáértése és munkája is sokat ér majd nekünk. Az elvárásaim alapján a Bácskatopolyán született, jelenleg brit állampolgárságú edző is más típusú szakmai munkát és mentalistát hoz majd a klubhoz, mint amit már megszoktak a játékosok.

HAON: Miben kell változnia a csapatnak az utóbbi időkhöz képest?
Szima Gábor: Kondicionálisan mindenképpen javulnunk kell, de mentálisan is előre lépést várok a

gárdátólközönségszórakoztató

HAON: Megváltozott a szakmai team, a játékosállományban lesz mozgás?
Szima Gábor: Nagy, gyökeres változásokra nem kell számítani, pár játékos távozhat, illetve érkezhet. Azért nem tervezünk nagy játékosmozgást, mert úgy érezzük, ez a keret alkalmas arra, hogy megvédje a bajnoki címet, még annak ellenére is, hogy 5 pont a hátrányunk a listavezető MTK-val szemben.

HAON: Van-e már valami konkrétum Dzsudzsák Balázs távozásával kapcsolatban?
Szima Gábor: A PSV Eindhoven vezetőinek január közepéig van lehetőségük jelezni, hogy már az év elejétől, vagy csak nyártól számítanak Balázsra. Eddig még nem jelentkeztek a holland csapat képviselői.

  • Elrontott debütálás a Ligakupában
  • Régi ismerősök és egy új arc a Lokinál
  • Mészáros Norbert hosszabbított
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!